Trebinjac Miloš Budinčić uspio je sa oružjem i drogom preći u Hrvatsku, iako se nalazi na “Watch listi”. Iz Granične policije kažu da se radi o tehničkoj grešci.

hapsenje

Crvena lampica se upalila, ali bilo je kasno. Miloš Budinčić već je prešao granični prelaz Crveni Grm kod Ljubuškog i ušao na teritoriju Hrvatske.

U svom automobilu imao je najmanje jedan snajper i određenu količinu droge, zbog čega ga je tokom noći uhapsila hrvatska policija.

„Granična policija BiH na vrijeme je obaviještena da će osoba sa takozvane “watch liste” u ponedjeljak popodne, vozeći oružje i drogu, pokušati da pređe na teritoriju Hrvatske. Međutim, ništa nisu preduzeli“, tvrdi izvor Žurnala iz sigurnosnih službi BiH.

U pitanju je bio Miloš Budinčić, do tada poznat policiji po različitim kriminalnim djelima, rođen u Trebinju, koji je oružje trebao prebaciti na teritoriju EU.

On je u ponedjeljak popodne došao na GP Crveni Grm, gdje ga je kontrolisao granični policajac Ivica Jurković.

Iako je Budinčić bio na watch listi, zbog koje je morao proći dodatne provjere, službenik Jurković ga je pustio da nesmetano pređe na teritoriju Hrvatske.

Tek nakon njegovog prelaska, upalila se crvena lampica u sistemu, ističe izvor Žurnala.

Stoga su bh. bezbjednosne službe o svemu obavijestile hrvatsku policiju koja je tokom protekle noći presrela i uhapsila Budinčića, kod njega je pronašla oružje sa snajperom i zasad nepoznatu količinu droge.

Istovremeno, Granična policija BiH pokrenula je internu istragu protiv Jurkovića.

„Naš službenik nije do kraja završio provjeru pomenute osobe, koju je pustio preko granice, a nakon što se on udaljio, u sistemu je upaljena crvena lampica. Službenik je zbog svega saslušan i postupak je u toku“, saopšeno je za Žurnal iz Granične policije BiH.