Ulica Kralja Petra I Oslobodioca, poznatija kao Glavna ulica, uskoro će biti rekonstruisana, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 120.000 KM.

ulica kralja petra prvog oslobodioca

Potvrdio je ovo za TrebinjeLive.info Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i građevinarstvo, ističući da rekonstrukcija podrazumijeva presvlačenje ulice novim asfaltom od carina do raskrsnice za Goricu, kod spomenika kralja Petra.

S obzirom na to da trebinjska Glavna ulica pripada trasi magistralnog puta, koji je pod nadležnošću Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske", neophodna je njihova saglasnost za izvođenje radova, čiji se početak očekuje već u aprilu.

"Ovoga puta nećemo vršiti neku veliku rekonstrukciju, jer ona ne bi bila opravdana dok se ne izgradi nova obilaznica kojom bi se izmjestio teretni saobraćaj kroz centar grada", rekao je Rikalo, dodajući da je dugoročnim planom kapitalnih investicija predviđeno da Glavna ulica postane šetalište.

Pored asfaltiranja, biće postavljeni i novi šahtovi za oborinsku odvodnju, te će biti izvršena sanacija vodovodne mreže, dok će rekonstrukcija trotoara i ivičnjaka sačekati neki naredni plan kapitalnih investicija.