Ovog vikenda nastavlja se prvenstvo Druge lige Republike Srpske - grupa istok u fudbalu, u kojem FK "Leotar" gostuje u Nevesinju, gdje će odmjeriti snage sa Veležom.

Fk leotar ofk begrad

Nakon prvog dijela prvenstva i 15 odigranih kola, Trebinjci se nalaze na četvrtom mjestu sa 24 boda, uz sedam pobjeda, pet poraza i tri neriješene utakmice, uz gol razliku 25:15.

Golove za Leotar u jesenjem dijelu prvenstva postigli su Ristć 10, Šešelj 4, Ramić 3, Mićunović i Zečević po 2, a Prelo, Medan, Cimirot i Komlen po 1.

Najviše vremena na terenu proveo je golman Perišić, koji je branio u svih 15 utakmica, odnosno 1.350 minuta, a nakon njega golgeter Ristić koji je na terenu proveo 1.281 minut.

Od hercegovačkog derbija obje ekipe mnogo očekuju jer Trebinjcima trebaju bodovi u borbi za vrh, a Nevesinjcima za opstanak.

"Nama će to biti teška utakmica, jer imamo problem u rotaciji igrača. Igraćemo bez Zečevića, Begenišića, Perovića, Pjace i Ljubibratića", rekao je trener "Leotara" Rajko Mičeta.

U Leotaru su navikli na probleme i koga nema bez njega se mora, ali su svjesni da se na njihovoj igri uvijek osjeti izostanak nekog od igrača.

"Pokušaćemo da napravimo jedan dobar rezultat koji će nam dati podstrek u daljem dijelu prvenstva, jer u prva četiri kola igramo tri utakmice u gostima", naglasio je Mičeta.

Utakmica u Nevesinju između FK "Velež" i FK "Leotar" odigraće se u nedjelju 12. marta sa početkom u 14.00 časova.