U Kulturnom centru u Trebinju večeras je priređeno humanitarno kulturno-umjetničko veče pod nazivom "Za Snežanu", na kome su prikupljana novčana sredstva za liječenje Snežane Puhalo iz Kalinovika, kojoj je neophodna hitna transplantacija jetre.

humanitarno vece za snezanu puhalo (1)

U šarolikom jednočasovnom programu učestvovali su hor Osnovne škole "Vuk Karadžić", školski orkestar Gimnazije "Jovan Dučić", Plesna grupa "Maris", ANI "Jovan Dučić", dok su recitovali Tijana Babić, Đorđe Vučinić, Anastasija Vlatković...

Publika je mogla da uživa i u numerama koje su izvodili Viktor Joksimović, Nikolina Ambulija, Teodora Vukasović.

Ana Grubačić, predsjednik Savjeta učenika Centra srednjih škola, kazala je da je akcija "Za Snežanu" počela početkom marta i da će trajati do kraja ovog mjeseca.

"Svaka naša dosadašnja akcija je prošla odlično, jer su Trebinjci ljudi velikog srca i uvijek se odazovu u velikom broju", rekla je Grubačić.

Jedan od trenera Plesnog kluba "Maris" Aleksandra Vreća rekla je da članovi ovog kluba redovno učestvuju u svim humanitarnmim koncertima za koje dobiju poziv.

"Drago nam je što na ovaj način možemo nekome da pomognemo", dodala je Vreća.

Ulaz je bio besplatan, a zainteresovani su svoj dobrovoljni prilog mogli da ostave u kutiju koja je bila postavljena u Kulturnom centru.

Kako su istakli organizatori - ASuBiH Trebinje i savjeti učenika Gimnazije "Jovan Dučić" i Centra srednjih škola, skupljeno je 1.373,20 KM.

Za Snežaninu transplantaciju u Padovu potrebno je oko 85.000 evra, a od 1. marta otvoren je humanitarni broj 1415.

humanitarno vece za snezanu puhalo (1)

humanitarno vece za snezanu puhalo (1)