Na lokalitetu Draženska gora, neposredno uz Grad Sunca kompanije "Svislajon", u maju bi trebali da počnu radovi na izgradnji fudbalskog terena sa vještačkom travom, čiju će izgradnju finansirati Grad Trebinje, a koji će koristiti Fudbalski klub "Leotar".

stadion fudbalski vjestacka trava trebinje

Izgradnja ovog stadiona uslijediće nakon nedavne odluke gradske skupštine o izmještanju postojećeg pomoćnog stadiona FK "Leotar" na Abazovini u Dražensku goru, kako bi na tom lokalitetu, neposredno uz postojeći otvoreni bazen, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ gradile zatvoreni olimpijski bazen vrijedan oko deset miliona KM.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, HET je za izgradnju novog terena već uplatio u budžet grada 162.000 KM.

Grad će, pojasnio je Petrović, obezbijediti i dodatna sredstva kojim će se kupiti vještačka trava, čija je cijena na tržištu oko 200 KM za jedan metar kvadratni.

"Stadion dimenzija 105x50 biće u vlasništvu grada. Imamo namjeru da pozovemo sve privredne subjekte da nam pomognu u pripremi terena", rekao je Petrović.

Raspisivanje tendera očekuje se u ovom mjesecu, dok je početak radova predviđen za maj.

Prve fudbalske utakmice biće odigrane već u avgustu ove godine.

Novi pomoćni stadion omogućiće kvalitetniji rad FK "Leotar", a osnažiće i trebinjske kapacitete u sportskom turizmu.