Iz kasarne u Bileći NESTALO oružje

Izvor: faktor.ba Foto: Ilusteacija
TREBINJELIVE 07. 03. 2017. - 19:25h

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom vršenja svojih redovnih zadataka fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima kasarne „Bilećki borci“ u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OSBiH od za sada nepoznatih počinitelja.

Bileca kasarna

Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na mjesto događaja upućeni su pripadnici vojne policije OSBiH, radi osiguranja uslova za sprovođenje istrage.

Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u tom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a:

– 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm,

– 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm,

– 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm,

– 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm,

– 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.

Trenutno je u toku sprovođenjea istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju sprovode pripadnici vojne policije OSBiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske stanice Bileća – MUP Republike Srpske.

Uporedo s tim, a sukladno Zakonu o odbrani BiH, Zakonu o službi u OSBiH kao i važećim podzakonskim aktima, OSBiH su odmah putem linije vođenja i komandovanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju disciplinsku odgovornost vojnih osoba u vršenju vojne službe u OSBiH.

Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima istih, saopšteno je iz Ministarstva odbane BiH.

TAGOVI:

Komentari

A gde straza bi

Odgovori

Oni su učestvovali .Prodajte muslimanima p.vam m.komunistička.Tako je to kad komuniste nismo skinuli od 1945

Odgovori

Što je svačije to je ničije! E takva ti je ova vojska znači ničija! Od kada nema slavne VRS Srbi su bez vojske zahvaljujući prvenstveno pokvarenim političarima! Baš me iznenađuje što se ovo desilo u Bileći poznatoj po „poštenju“.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja