U sali Muzičke škole Trebinje održan je tradicionalni koncert povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena.

osmomartovski koncert muzicka skola (2)

Na njemu su učestvovali najmlađi polaznici ove javne ustanove.

Hor pripremnog razreda pod dirigentskom palicom Silvane Stevanović otvorio je večerašnji koncert sa popularnim dječijim  pjesmama "Ah, što volim", Mama" i "Na slovo, na slovo".

Nakon njihovog nastupa publici su se predstavili Doroteja Radovanović, Milan Andrić, Andrija Zirojević i Mihajlo Ilić na harmonici, Lana Milićević na violi, Nevena Milović na violončelu, Filip Gurović, Filip Milinić i Damjan Gotovina svirali su gitaru, Sara Žulović, Ana Milović i Emilija Drašković svirali su klavir, Vasilisa Kojović i Damjan Komnenić violinu, a Marina Mučibabić predstavila se svirajući flautu.

Aplauzi i osmijeh na licima roditelja i njihovih nastavnika koji su do zadnjeg mjesta ispunili salu govore o tome da su svi bili prezadovoljni nakon koncerta.

osmomartovski koncert muzicka skola (2)

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić istakla je da je ponosna na male izvođače.

"Hor pripremnog razreda i učenici I i II razreda svake godine obraduju svoje majke, bake, tetke, strine za 8. mart i oni se jako raduju da učestvuju na koncertu, a mi nastojimo da što više učenika nastupa na ovakvim koncertima", rekla nam je" Dušanka Babić.

Na koncertu su bili zastupljeni kompozitori Johan Sebastijan Bah, Ludvig van Betoven,  Volfgang Amadeus Mocart, Lili Petrović, Dmitri Kabalevski.

osmomartovski koncert muzicka skola (2)