ZA 2016. GODINU – Bojan Pelkić najbolji sportista, RK „Leotar“ najbolji sportski kolektiv

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 06. 03. 2017. - 22:16h

Košarkaš „Svislajon Leotara“ Bojan Pelkić proglašen je za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2016. godinu, dok je Rukometni klub /RK/ „Leotar“ najuspješniji sportski kolektiv.

izbor najboljeg sportiste (1)

Ovo su odluke stručnog žirija tradicionalne manifestacije „Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja“, koju organizuju Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“, uz pokroviteljstvo grada Trebinja.

izbor najboljeg sportiste (1)

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, pripalo je Heleni Lakić iz Plivačkog kluba /PK/ „Leotar“, dok je treće mjesto pripalo Vanji Spaić iz Atletskog kluba /AK/„Leotar“.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva, drugo mjesto pripalo je AK „Leotar“, a treće PK „Leotar“.

Najbolji trebinjski sportista Bojan Pelkić kazao je da su mu velika čast i zadovoljstvo što je ova nagrada završila u njegovim rukama, jer igra u kolektivnom sportu, dodajući da večerašnju nagradu posvećuje sinovima Stefanu i Rastku.

„Zahvaljujem se mojim saigračima, trenerima, upravi i gradu koji pomažu rad košarkaškog kluba. Želio bih da se zahvalim i mojoj supruzi Mileni koja je 15 godina uz mene i najbolje zna kako je lijepo, ali i zahtjevno biti supruga jednog sportiste“, rekao je Pelkić.

Nagradu u ime RK „Leotar“ primio je predsjednik kluba Obrad Ninković, koji se zahvalio organizatorima na nagradi, podsjećajući da je ovaj kolektiv u prošloj godini postao jesenji prvak Republike Srpske, te da će se u ovoj sezoni plasirati u najelitnije takmičenje.

„Uspjeli smo da okupimo i omladinski sastav, koji čini 30-ak igrača. Nadam se da će ovo priznanje od sportskih radnika biti podstrek da osvojimo titulu prvaka RS i od jeseni nastupimo u Premijer ligi BiH“, rekao je Ninković.

izbor najboljeg sportiste trebinja 2016

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su: Nikola Dolina (atletika), Aleksandar Bošnjak (KBS), Anja Zubac (rukomet), Igor Đurica (džudo), Dimitrije Kovač (rukomet), Jovan Dučić (košarka), Julija Papović (košarka), Konstantin Ćeranić (mali fudbal), Ognjen Marković (košarka), Mato Ratković (kajak), Veljko Jovanović (plivanje), Mihaela Zelenović (odbojka) i Risto Perišić (golman, fudbal).

izbor najboljeg sportiste (1)

Zlatno pero dodijeljeno je novinaru Zoranu Mucoviću, a plaketa za doprinos razvoju plivačkog sporta pripala je Rajki Kebeljić.

Zlatne plakete za životno djelo u sportu dodijeljene su Đuru Vujoviću i Draganu Zelenoviću.

izbor najboljeg sportiste (1)

Ambasadori sporta za 2016. su Gojko Cimirot, član FK „PAOK“ i Milina Mišeljić, član ŽKK „Crvena zvezda“.

Priznanje „Prijatelj sporta“ dodijeljen je Miri Vučinić, dok je priznanje za najboljeg sportskog sudiju otišlo Draganu Kralju.

Priznanje za doprinos i afirmaciju futsala u Trebinju pripalo je KMF „Leotar“, a priznanje „sportski radnik“ završilo je u rukama Obrada Ninkovića, predsjednika RK „Leotar“.

Posebno priznanje za postignute sportske rezultate dobila je Gordana Radovanović iz ŽKK „Trebinje 03“.

posthumna odlikovanja trebinje sportisti

Posthumno, priznanja su večeras dodijeljena Igoru Anđeliću i plivačici Ani Čučković, a Momčilu Vidačiću Burini – posebna diploma da se ne zaboravi njegovo ime.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, čestitajući najboljim, rekao je da se ne smiju zaboraviti oni koji su dali pečat Trebinju.

izbor najboljeg sportiste (1)

„Ambasadori sporta, svi koji su dobili večeras nagrade, rezultat su grada Trebinja, sportskih radnika i kolektiva. Svaki sportski kolektiv imaće posebnu podršku, što smo i pokazali budžetom za 2017. godinu kada smo umjesto dosadašnjih 360.000 KM povećali na 500.000 KM“, rekao je Petrović.

On je najavio da će ove godine biti izgrađen fudbalski teren u Gradu Sunca i atletske staze na fudbalskom stadionu „Police“.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija bio je Srđan Bubalo.

U umjetničkom dijelu programa učestvovale su etno grupa Zahumlje i Teodora Vukasović.

izbor najboljeg sportiste (1)

TAGOVI:

Komentari

Katastrofa!!!

Odgovori

A što?

Odgovori

Nesto ne ide Mrdicima u ovoj godini.

Odgovori

Prvo bih čestitao Bojanu Pelkiću na zasluženom priznanju, kao i ostalim laureatima, ali bih takođe izrazio zabrinutost pojedinim informacijama koje sam pročitao u tekstu.
Prvo-nije napisan sastav žirija osim predsjednika. Srđan Bubalo! Uz svo uvažavanje volio bih znati koje su njegove reference da predsjedava žirijem za izbor sportiste?
Drugo-nije li čudno da najbolji sportista dolazi iz kluba koji nije među tri prvoplasirana?
Treće-najbolji sportski radnik Obrad Ninković?! Još samo iz frižidera ne izlazi. Pčelari, Het, agrarni fond….,šta je on uradio osim što je rastjerao domaće igrače sakupio polovne Čapljince i debelu gu*ičinu svoje nepismene žene uvalio u državne jasle? Vjerovatno je to dobrim djelom zahvaljujući njegovom pašenogu, sivoj eminenciji i vječitom članu žirija, izbjegličini koja je stavila tapiju na sva sportska dešavanja, kao da niko drugi nema u Trebinju da progovori pet riječi na mikrofon. Ne treba zaboraviti da je Obrad ispalio svoje ranije mentore Tešu, Sloba i Pericu a sad se ulizuje Luki i Gordanu. Čim se pojavi neki novi i ove će otkačiti. Mislim da bi bilo kulturnije da ste mu dali nagradu za najsposobnijeg preletača i ulizicu!
Četvrto- proglasili ste RK Leotar za najuspješniji sportski kolektiv?! Pobogu ljudi da li ste normalni??? U 2016 godini je mrtvo Nevesinje bilo prvak RS i plasirali se u Premijer ligu, a Leotar najbolji? Pa, da li ste svjesni da je u prošloj godini ŽENSKI RK Leotar bio prvak RS i plasirali se u najviši rang takmičenja? Zaista sramotno da tog kluba nema u izboru i da nijedna članica tog kluba nije među nagrađenim. Je li problem Zdrava koji nije politički podoban kao „Obrad uvlakač“? Peto- da li su džudisti napravili išta u prošloj godini ili su kolateralna šteta da se ne bi Dragan Mrdić negdje pojavio? Zar nije sramotno da niste vrednovali rezultate koje su ta djeca izborili na tatamijima širom regiona?
Šesto – Među posthumnim plaketama nema Milana Tasovca istinskog sportskog radnika i rukometnog pregaoca kakvog Trebinje nikad nije imalo, kao ni Neša Jeremića, dugogodišnjeg člana FK Leotar.
Da ne bude da samo kudim, zaista pohvaljujem to što se neko sjetio Mire Vučinić koja je u pravom smislu te riječi „Prijatelj sporta“, a ne bi bila greška da je napisano i finansijer jer samo Bog zna koliko je ta žena odvojila svog novca posebno za mlađe kategorije u nekoliko klubova. Takođe, i Dragan Kralj je zaista pravi izbor što je pokazalo i ovogodišnje finale Kupa BiH u košarci gdje je jedan od sudija bio i Dragan što je svojevrsna potvrda iz KSBIH da se radi o jednom od najboljih sudija u BiH.
Za sada toliko….

Odgovori

Svaka čast druže,ovde se nema šta dodati! Svaka šuša je isplivala s novom vlašću! Obrad Ninković i Brano Pičeta,o jebem te živote!!!

Odgovori

Zaboravio sam čestitati Zoranu Mucoviću. Jedna od nagrada koja je otišla u prave ruke.

Odgovori

Ni RK Trebisnjica nije bila u ovom izboru. Kao da ta djeca pripadaju Albaniji, a ne Trebinju, a ima dobrih i perspektivnih igraca. SRAMOTA.

Odgovori

Majstore svaka ti je na mjestu. Dok je Obrad svoju prvu zenu setkao po Kalamegdanu,mi smo ovdje krvarili gace. Kao castan oficir nije dosao da brani Srpsku a kad je zapucalo u Srbiji onda je i od tamo pobjegao i dosao u Trebinje. Zapitam se kako smo uopste zivjeli tih desetak godina kako je funkcionisao HET bez takvog strucnjaka. Tuga sta smo dozvolili.

Odgovori

Mislim da nije bio oficir nego podoficir,a o časnosti da i ne govorimo.Ne znam otkud njega u sportu jedino ako je bacao kamena sa ramena na nekoj livadi u Vrbnu.

Odgovori

Frapirani gradjanim svaka cast na komentaru……svaka recenica na mjestu

Odgovori

Slazesm se sa frapiranim, cuj obrad hahaha, pa brano pukni i potopi trebinje da ga nema

Odgovori

E velika greška gdje ne dobi veliki strucnjak za sport Piceta……nikada u zivotu sporta vidio, sramota ko nam djecu uci i pare uzima…….covjek 100 god dana nema radnog staza al dere u rukometu platu….na sta man sport dodje….uzas

Odgovori

Frapirani gradjanin je ve rekao.odlican komentar. Ovo je stvarno sramota. Obrad „Nikovic“.?????? Sramota!

Odgovori

Znamo samo vikati sramota,sramota.Tako smo govorili i kad je Mrdić bio.Sramota smo Bogami mi (pi..e) koji smo branili ovaj grad.Sramota naša da ovo sve dopuštamo ( ne samo sport) i samo ovako krijući na portalima LAJEMO.Đe smo na ulici junačine (svaki dan).Kada je poskupila voda u Trebinju,kaže tadašnji direktor S…..ć „Dobro je ne buni se narod“.E zato bolje da se ne pojavljujemo na ovim portalima već na ulicama ,pa ako treba i zna se kako.IZIĐIMO IZ ČAURE.

Odgovori

Pokret ja ću drugi oćeš li ti prvi???

Gledaj „prvoboraca“ u prva dva reda:Mišeljić,Ćurić.Petrović,Tamindžija,Pičeta,Ninković! Krv ti jebem đe prokockah četiri godine!

Odgovori

Nedostaje još jedan „prvoborac“ Ninković,takođe dvostruki dezerter na relaciji TB-BGD I obratno!

Odgovori

Izgleda da uzaludno čekam da se neko javi i negira ovo što je „frapirani građanin“ napisao. Vjerovao sam da mnogo stvari u tekstu nisu istinite, mada istini za volju neke činjenice koje je naveo zaista ukazuju na brojne propuste u radu žirija ili organizatora, ali niko se ne javi da ga demantuje pa se pitam da li smo dobili novog Mrdića i da li je izbor sportiste u našem gradu stavrno manifestacija koja zaslužuje pažnju? Iskreno mi je žao sportista koji bi trebali i defakto jesu glavni akteri ove i sličnih manifestacija, ali sam neizmjerno tužan što zbog ličnih potkusurivanja njihovi rezultati padaju u drugi plan ili se potpuno zanemaruju kao što je slučaj za džudom ili ženskim rukometom.
Posebno me boli što će sve proći nekažnjeno tačnije niko neće snositi odgovornost za nepravdu koja je nanešena pojedinim sportistima, sportskim radnicima ali i ljudima koji su, recimo uručivali nagrade.
Zamislite ljudsku gromadu kao što je Gordan Mišeljić koji mora uručiti nagradu nekome ko je ne zaslužuje? Ne krivim Goga jer se ne može on i takvim sitnicama baviti, ali stvarno očekujem od njegovih botova ili osoba koje su zadužene za praćenje portala jer i ovo je nekakav „glas naroda“, da mu skrenu pažnju jer smatram da ovim nastupima i sebe devalvira. Gradonačelnik i predsjednik kluba odbornika najjače stranke moraju se zapitati zašto nema ženskog rukometa ili džudoa i da li je neko namjerno opstruisao ovogodišnji izbor! Ne može se očekivati da Obrad sam kaže „nisam ja najbolji sportski radnik“ jer znamo o kakvoj se osobi radi. Pokazao je više puta neku od strana svog lica, ali on je potpuno nevažan lik u čitavoj priči. Tražili smo nove ljude, tražili smo nove vođe, nemojte dozvoliti da nam se desi da „sjaše Kurta, a zajaše Murta“, pa da za četiri godine vapimo „vrati se Murta“ (grafit koji je godinu dana nakog 05.oktobra osvanuo na Terazijama)
U pamet se braćo. Ovaj grad zaslužuje najbolje.

Odgovori

Kakva je ovo haranga na čovjeka? Ljubomorni ste na uspjeh čovjeka koji je podigao rukomet iz pepela? To što je u najužem rukovodstvu HET-? To Vam bode oči? Crknite. Ko to nije zaposlio ženu a imao je mogućnost? I uopšte žena nije toliko gojazna i nepismena. Pametnije Vam je da gledate sebe.

Odgovori

Nije toliko?

Odgovori

Helana,cestitam ti! Samo hrabro

Odgovori

Helena

Odgovori

Najsramotniji izbor do sada!!!!

Odgovori

Za sportistu 2 i 3 mjesto sramota velika! mogao se prijavi svako i da je trenirao godinu dana. Mnogo mi je zao sto nema jos nekih priznanja za stare sportiste Svetlana Krzic, Neda Gudelj i drugi… Mnogo mi je drago sto ste se sjetili i Murine!

Odgovori

E moje jadno Trebinje,zaboraviti jednog Nesa Jeremica…tuga

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja