Košarkaš "Svislajon Leotara" Bojan Pelkić proglašen je za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2016. godinu, dok je Rukometni klub /RK/ "Leotar" najuspješniji sportski kolektiv.

izbor najboljeg sportiste (1)

Ovo su odluke stručnog žirija tradicionalne manifestacije „Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja“, koju organizuju Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“, uz pokroviteljstvo grada Trebinja.

izbor najboljeg sportiste (1)

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, pripalo je Heleni Lakić iz Plivačkog kluba /PK/ „Leotar“, dok je treće mjesto pripalo Vanji Spaić iz Atletskog kluba /AK/„Leotar“.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva, drugo mjesto pripalo je AK „Leotar“, a treće PK „Leotar“.

Najbolji trebinjski sportista Bojan Pelkić kazao je da su mu velika čast i zadovoljstvo što je ova nagrada završila u njegovim rukama, jer igra u kolektivnom sportu, dodajući da večerašnju nagradu posvećuje sinovima Stefanu i Rastku.

"Zahvaljujem se mojim saigračima, trenerima, upravi i gradu koji pomažu rad košarkaškog kluba. Želio bih da se zahvalim i mojoj supruzi Mileni koja je 15 godina uz mene i najbolje zna kako je lijepo, ali i zahtjevno biti supruga jednog sportiste", rekao je Pelkić.

Nagradu u ime RK "Leotar" primio je predsjednik kluba Obrad Ninković, koji se zahvalio organizatorima na nagradi, podsjećajući da je ovaj kolektiv u prošloj godini postao jesenji prvak Republike Srpske, te da će se u ovoj sezoni plasirati u najelitnije takmičenje.

"Uspjeli smo da okupimo i omladinski sastav, koji čini 30-ak igrača. Nadam se da će ovo priznanje od sportskih radnika biti podstrek da osvojimo titulu prvaka RS i od jeseni nastupimo u Premijer ligi BiH", rekao je Ninković.

izbor najboljeg sportiste trebinja 2016

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su: Nikola Dolina (atletika), Aleksandar Bošnjak (KBS), Anja Zubac (rukomet), Igor Đurica (džudo), Dimitrije Kovač (rukomet), Jovan Dučić (košarka), Julija Papović (košarka), Konstantin Ćeranić (mali fudbal), Ognjen Marković (košarka), Mato Ratković (kajak), Veljko Jovanović (plivanje), Mihaela Zelenović (odbojka) i Risto Perišić (golman, fudbal).

izbor najboljeg sportiste (1)

Zlatno pero dodijeljeno je novinaru Zoranu Mucoviću, a plaketa za doprinos razvoju plivačkog sporta pripala je Rajki Kebeljić.

Zlatne plakete za životno djelo u sportu dodijeljene su Đuru Vujoviću i Draganu Zelenoviću.

izbor najboljeg sportiste (1)

Ambasadori sporta za 2016. su Gojko Cimirot, član FK "PAOK" i Milina Mišeljić, član ŽKK "Crvena zvezda".

Priznanje "Prijatelj sporta" dodijeljen je Miri Vučinić, dok je priznanje za najboljeg sportskog sudiju otišlo Draganu Kralju.

Priznanje za doprinos i afirmaciju futsala u Trebinju pripalo je KMF "Leotar", a priznanje "sportski radnik" završilo je u rukama Obrada Ninkovića, predsjednika RK "Leotar".

Posebno priznanje za postignute sportske rezultate dobila je Gordana Radovanović iz ŽKK "Trebinje 03".

posthumna odlikovanja trebinje sportisti

Posthumno, priznanja su večeras dodijeljena Igoru Anđeliću i plivačici Ani Čučković, a Momčilu Vidačiću Burini - posebna diploma da se ne zaboravi njegovo ime.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, čestitajući najboljim, rekao je da se ne smiju zaboraviti oni koji su dali pečat Trebinju.

izbor najboljeg sportiste (1)

"Ambasadori sporta, svi koji su dobili večeras nagrade, rezultat su grada Trebinja, sportskih radnika i kolektiva. Svaki sportski kolektiv imaće posebnu podršku, što smo i pokazali budžetom za 2017. godinu kada smo umjesto dosadašnjih 360.000 KM povećali na 500.000 KM", rekao je Petrović.

On je najavio da će ove godine biti izgrađen fudbalski teren u Gradu Sunca i atletske staze na fudbalskom stadionu "Police".

Predsjednik ovogodišnjeg žirija bio je Srđan Bubalo.

U umjetničkom dijelu programa učestvovale su etno grupa Zahumlje i Teodora Vukasović.

izbor najboljeg sportiste (1)