SLIJEDE OTKAZI VIŠKU RADNIKA – Dom zdravlja odbio ponudu „Tomanovića“

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 06. 03. 2017. - 14:33h

Dom zdravlja Trebinje odbio je pismo namjere privatne Stomatološke ambulante „Tomanović“ iz ovog grada da preuzme kompletno poslovanje Stomatološke službe ove zdravstvene ustanove, uz obrazloženje da je riječ o „brojnim nedorečenostima“, kao i sukobu Zakona o radu i Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

stomatologija trebinje

Ovu odluku predstavila je odbornicima Skupštine grada Trebinje direktor Doma zdravlja Branka Drašković, istakavši da su detaljno razmotrili zahtjev i zakonske mogućnosti.

„I pored najbolje namjere da riješimo problem viška zaposlenih u Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu, zbog zakonske nemogućnosti i dijelom zbog suprotstavljenih interesa, nećemo zaključiti ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Stomatološke ambulante koja je poslala pismo namjere i Doma zdravlja Trebinje“, naglasila je Draškovićeva.

Ona kaže da je istina da Dom zdravlja godinama ima velike finansijske probleme i da je akumulirani gubitak ustanove iz godine u godinu veći, ali da su za dva i po mjeseca, koliko obavlja funkciju direktora, učinjeni određeni pomaci koji će dati rezultate kada je riječ o finansijama.

„Plate svih zaposlenih smanjene su u zakonskim okvirima na najniži koeficijent. Radnicima, koji su u ustanovu bili primljeni na osnovu ugovora na određeno vrijeme, istekom ugovora prestao je radni odnos, te je broj zaposlenih sa 156 smanjen na 144. Smanjeni su i drugi troškovi poput onih za odvojeni život, putne troškove i slično“, navela je Draškovićeva.

Ona je naglasila da i dalje veliki problem za ovu ustanovu predstavlja broj zaposlenih, kako medicinskih, tako i nemedicinskih radnika.

„Usvojen je novi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta koji umjesto ranijeg, koji je predviđao 148 zaposlenih, predviđa 131 zaposlenog radnika“, rekla je Draškovićeva i dodala da je ovaj problem najizraženiji u Službi za stomatološku zaštitu.

Direktor Stomatološke ambulante „Tomanović“, Milan Tomanović, ranije je izjavio da je svim zaposlenim stomatolozima i sestrama ponudio zakonski minimum koji imaju on i njegovi radnici i 30 odsto od ukupne dobiti ordinacije.

U pismu namjere je navedeno da je ova Stomatološka ambulanta spremna da preuzme kompletno poslovanje Stomatološke službe Doma zdravlja, uključujući sve stomatološke timove, i da nastavi da posluje shodno pravilima o zdravstvenoj zaštiti koju je propisao Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Osim ovoga, istaknuto je da su upoznati sa teškim stanjem i problemima u Stomatološkoj službi Doma zdravlja i da na ovaj način nude prijedlog rješenja.

Iako je ova tačka bila na dnevnom redu, na zahtjev gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića povučena je sa današnjeg zasjedanja.

TAGOVI:

Komentari

Bravo Lujo sve na uluci, bagra podrzavala Slavka a ti dobio… svima im se osveti!

Odgovori

JannKo@ smradu jedan,dobio si posao u energetskom sektoru,tako sto si primjeran šijun. Mislis ako si se najeo da ne treba nikom drugom jesti ni zivjeti. Treba tebe ostaviti na ulicu kao ofucalu kerinu.

Odgovori

Dijelom su sami krivi! Neljubazni su, ponekad vrlo drski. Većina ljudi zato bira privatne ambulante!

Odgovori

Sram te bilo Luka i Branka.Istjerajte svoje na ulicu ,podjite od sebe pa onda tjerajte druge.

Odgovori

Je*a ce nama mafijas Luka i njegovi majku majcinu.To je covjek ako niste znali koji sad ima preko 2 miliona u kesu i nekretninama a vi ga velicate.Dabogda se sve pozatvaralo u gradu da nista ne radi pa nek ima samo on.Tako je narod izabro kukala nam majka.A ovi jadovi sto nemaju poso nek i dalje zastave nose i nadaju se poslu koji nikad dobit nece.Nek sve odnese kusturica i vladika sa lukom i saradnicima

Odgovori

U HET-u nema viška …

Odgovori

ima itekako, ali HET moze to da podnese i da plate ima, i doprinose, pa i regrese i struju da nam uplati…psi laju a karavani prolaze…

Odgovori

Pa na isti način kao što može da podnese HET može i Dom zdravlja podignu cijene usluga isto kao što su ovi cijene struje. Nego ja sam akcionar EPRS šta je sa mojim dividendama i ko to moje pare dijeli politički podobnim

ne povisuje DZ cijene usluga, nego Fond zdravstva…a to ti je onda mrka kapa

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja