NISU DOBILI MATERIJALE NA VRIJEME – Opozicija napustila gradsku skupštinu

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 06. 03. 2017. - 11:27h

Svih osam odbornika opozicije Skupštine grada Trebinja napustili su današnje zasjedanje Skupštine grada, nakon što je usvojen izmijenjeni dnevni red koji nije bio usaglašen na kolegijumu skupštine, a koji čini šest novih tačaka.

skupstina trebinje

Šef odbornika SDS-a u gradskoj skupštini Vidomir Begenišić, kazao je da su njegove kolege i on napustili skupštinsko zasjedanje jer se radi o veoma nekvalitetno pripremljenoj skupštini.

Istog mišljenja bio je i Ljubiša Krunić, šef kluba odbornika PDP-a u gradskoj skupštini.

On je kazao da njegove kolege i on neće učestvovati u današnjem zasjedanju 4. redovne skupštine grada, jer na skupštinske klupe dolaze obilni skupštinski materijali, koje nisu mogli da pregledaju za vrijeme dvedesetominutne pauze koju je dao predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak samo pola sata nakon početka zasjedanja.

„Pošto je usvojen predloženi dnevni red, a nismo uspjeli da pregledamo i razmotrimo skupštinske materijale i da iz tog razloga vodimo kvalitetnu diskusiju u toku skupštine, odbornički klub PDP-a neće učestvovati u daljem radu skupštine grada“, rekao je Krunić.

Predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak rekao je da je izbor opozicije i njihovo demokratsko pravo da napuste skupštinu, ističući da se nada da se to neće dešavati u narednom periodu.

Komentarišući navode opozicionih odbornika da nisu dobili skupštinske materijale na vrijeme, Banjak je rekao da je sve urađeno po poslovniku o radu skupštine grada Trebinja.

„Takva je praksa postojala i u prošlosti“, rekao je Banjak, dodajući da je pokazao dobru volju da da i veću pauzu nego što je predviđena poslovnikom.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kazao je ga nije začudilo napuštanje sjednice od strane opozicionih odbornika, ističući da, vjerovatno, nisu mogli da izdrže kad su vidjeli da je njihova administracija ostavila dubiozu u budžetu od nevjerovatnih 6.339.961 KM, čime su unaprijed osudili sve građane Trebinja na vraćanje kredita.

Na samom početku Skupštine grada, na prijedlog gradonačelnika Luke Petrovića, odbornici neće raspravljati o tačkama 9. i 20. – o saglasnosti na listu spomenika i spomen obilježja od velikog značaja za grad Trebinje i o inicijativi o reorganizaciji JZU „Dom zdravlja“ Trebinje.

Na dnevni red dodato je šest novih tačaka dnevnog reda, za koje su odbornici skupštinske materijale dobili na samoj skupštini, što je bio i razlog napuštanja današnjeg zasjedanja od strane odbornika opozicije.

TAGOVI:

Komentari

urodili komentari na sajtu glede doma zdravlja, ajde da i mi forumasi nesto postignemo…ne dajte se ljekari !!! vi ste najbolji dio te ustanove…zna se ko je visak.

Odgovori

Isti oni koji su bili vlast, pa kad se raspravljalo o prodaji imovine grada Trebinja nisu napustali skupstinu nego su dizali rucice.
Napravili 6.300.000 zaduzenja i sad im smeta „propust“ u vodjenju skupstine???

Odgovori

Ocito da Luka hoce da podigne kredit da otplati izbore pa ne zna kako da se opravda kod naroda za nova zaduzenja, pa krivi Slavka i proslu administraciju za nepostojecu dubiozu od 6 miliona KM. Posto je vec napravio fond za uzimanje 4 miliona godisnje od Het-a pa mu malo a prvo je mislio tako sto je otpustao 80 radnika da ce na tome ustediti ali mu opet malo pa fond pa mu opet malo pa kredit pa ce mu i to biti malo. Vazda mu malo bilo….

Odgovori

Čuj Banjka što se utripovao. Bolje se vrati na geografiju.

Odgovori

Šiptarska opozicija kao oni u Makedoniji, ostavili dug a sad bježe od odgovornosti, svima krivične prijave i Foča. Treba samo oštro sa izdajnicima.

Odgovori

Uvuci se ti još dublje izdajniku iz „93 samo se čuvaj meke stolice,možeš ostati p…

Odgovori

Je li u ovu „dubiozu“ uključen koncert Željka Joksimovića i troškovi cirkusa u obliku tzv.Zimzograda?
Ako nisu neka se dodatno zaduže,neka prodaju parcele u krugu bivše kasarne,neka iznajme Dom kulture,neka dodatno smjene iole sposobne direktore i dovedu nesposobne stranačke,neka otpuste sa posla što se da otpustiti,neka privatizuju Dom zdravlja,neka,neka!
Sve ovo gore navedeno ide brzinski,a kad će mo „UMIVATI“grad…??!!!Pokrpite ove rupe po gradskim ulicama,nesposobnjakovići!!!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja