Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica namjerava da pod desetogodišnji ugovor uzme trebinjski bioskop, a u planu ima i da izgradi multipleks sa dvije kino sale, navodi se u pismu namjere privrednog društva "Lotika" koje je stiglo na adresu Gradske uprave.

kusturica bioskop trebinje

Prema informacijama do kojih smo došli, Kusturica ima namjeru da preuzme bioskop Kulturnog centra, a da u izgradnju nove dvije sale sa opremom uloži oko 1.200.000 KM.

Time bi se Trebinju dala dodatna doza filmskog ambijenta, a stvorili bi se i uslovi da se naš grad istinski pretvori u grad kulture i umjetnosti.

"Zadovoljstvo nam je da proslavljeni režiser, koji je tri godine snimao u Trebinju i u našem gradu čak kupio i kuću, otvori novo žarište kulturnih dešavanja", kaže gradonačelnik Luka Petrović za TrebinjeLive.info.

Kusturičina namjera je, između ostalog, da oživi bioskope u krajevima gdje su "zamrli".

Zaposliće i jednog novog radnika, a, prema pismu namjere, očekuje da se postigne dogovor da higijenu objekta održavaju radnici Kulturnog centra.

Prihod od ulaznica raspoređivao bi se u omjeru 2/3 "Lotici", a 1/3 Kulturnom centru.

Sklapanjem poslovnog aranžmana multipleks bi imao tri bioskopske dvorane - dvije male i jednu veliku.

Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su prihvatili pismo namjere privrednog društva "Lotika", koje podrazumijeva izgradnju dvije bioskopske sale.