U 17. kolu Lige 10 za košarkaše, ekipa "Svislajon Leotara" poražena je na domaćem parketu u dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima od ekipe "Bošnjaka" iz Hadžića rezultatrom 70:81.

leotar-mladost-kosarka

Trebinjci su odlično otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta napravili su razliku od deset poena - 24:14. Ali to je bilo sve što su izabranici Radoslava Ivankovića pružili na večerašnjoj utakmici. Ostale četvrtine pripale su gostima.

U drugoj četvrtini, "Bošnjak" postavlja svoj tempo igre, ali još uvijek nedovoljan da rezultatski stigne domaćine. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:31.

Nastavak utakmice donio je bolju igru gostiju. Prvo su u trećoj četvrtini pobijedili sa 17:21, da bi u posljednjih deset minuta odličnom igrom preokrenuli rezultat i zasluženo slavili u Bregovima.

Rezultat posljednje četvrtine bio je 16:29.

Najefikasniji u redovima Leotara bio je Pelkić sa 22 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Tuljković sa 19 koševa.

KK "Svislajon Leotar": Kovačević, Stevanović, Aleksić, Pelkić, Mijović, Zelenović, Lužaić, Radmilović, Radović, Fekete, Ninković, Milanović.

KK "Bošnjak": Sarajlić, Damjanović, Petković, Tuljović, Dovadžija, Lulić, Mujić, Grosić, Keso, Ferhatbegović.