U Muzeju Hercegovine večeras je održan koncert kvarteta flauta pod nazivom "Flutete", čije su članice Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić, a kroz čarobno muzičko putovanje publiku je vodila glumac i animator Milica Dimitrić.

kvartet koncert trebinje (1)

Koncertom pred trebinjskom publikom one su započele ovogodišnju koncertnu sezonu, a gotovo kao ravnopravan član ansambla, po prvi put, animator Milica Dimitrić dočarala je prisutnim određene scenske pokrete i stihove, kao i atmosferu svake pojedinačne kompozicije.

"Flutete" ističu da im je značajno što su imale priliku da predstave instrument koji sviraju - flautu širom Republike Srpske i na taj način ljude upoznaju sa ovim predivnim instrumentom.

"Mi se dugo poznajemo i faktički dolazimo iz jedne iste škole tako da smo se prije zajedničkog okupljanja družile i sve je išlo svojim prirodnim tokom", kaže Nataša Vukojević koja svira traverzo i pikolo flautu.

Koliko su različite u senzibilitetu ove djevojke toliko su i slične, jer dolaze iz iste muzičke sredine, a što se tiče odabira muzike za program trude se da je on bude prihvatljiv za slušaoce kao i za njihov kvartet.

"U Republici Srpskoj mi smo jedinstveni kvartet i on je neobičan za naše podneblje iako širom svijeta postoje razni kvarteti", dodaje Vukojevićeva i ističe da je njihov cilj da flauta bude zastupljenija na muzičkoj sceni.

Večeras su izvođena djela Antonia Vivaldija, Eugena Boza, Antona Rejha, Anže Rožmana kao i Banjalučanina Dalibora Đukića.

Njihov naredni koncert biće u Istočnom Sarajevu u okviru projekta "Karte art plus".

kvartet koncert trebinje (1)