Trebinje će po drugi put biti domaćin trke "Trebinje vertikal - trka u kamenu", koja će i ove godine okupiti takmičare u muškoj i ženskoj konkurenciji.

trka vertikalni kilometar trebinje

Trka će se održati 18. marta, a start je kod Perovića mosta u 10.00 časova, najavljeno je danas iz Planinarskog društva /PD/ "Vučji zub", koje je i organizator ove manifestacije.

Učesnike trke očekuju vrijedne novčane i robne nagrade, kao i trofeji.

Za sve učesnike kotizacija je 15 KM, a u nju su uračunati startni broj, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.

Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 14. marta, osim takmičara iz inostranstva koji uplatu mogu da izvrše i na dan trke.

Trebinjski vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar (1228m/nv).

Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju - Vertikalni kilometar, gdje spadaju trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od pet kilometara uz dozvoljeno odstupanje od pet odsto.

Dužina trebinjske krševite staze je 5.200 metara, dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

"Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj Trebinjaca i takmičara iz regiona, te da će kao i naša biciklistička trka postati tradicionalna", navode u PD "Vučji zub".