Svi želimo da naš dom miriše lijepo i svježe. Ipak, trebalo bi da izbjegavate kupovne osvježivače vazduha, jer su puni štetnih hemikalija koje udisanjem dospijevaju u naš organizam i štete zdravlju.

potpuri osvjezivac doma

Umjesto njih odlučite se za prirodne alternative, koje su podjednako efikasnije, a daleko zdravije.

Ovo su najjednostavniji načini da unesete mirise prirode u svoj dom.

Ormari i fioke

U vrećicu umotajte mješavinu različitog suvog cvijeća. Preporučujemo lavandu, latice ruže kedrovine... Ove vrećice stavite u fioke i ormare. Dobićete divan miris koji će trajati čak šest mjeseci. Nakon ovog perioda jednostavno zamijenite staro novim cvijećem. Nema jednostavnijeg načina da vam dom uvijek bude mirisan.

Sobe

Potpuri je uvijek odličan izbor za osvježavanje soba i dnevnih boravaka. Potpuri je mješavina različitih sušenih mirisnih biljaka i možete ga naći u svim većim prodajnim objektima. Ipak, najbolje je da ga napravite sami. Potrudite se da ga i lijepo dekorišete, stavite u lijepe posudice i na pravo mjesto u sobi i dobićete idealnu dekoraciju doma.

Kuhinja

Poslije kuvanja kuhinja obično ostaje puna neprijatnih mirisa. Postoji jednostavan i brz način da ih eliminišete. Ubacite štapić cimeta i nekoliko kriški narandži u šerpicu, sipajte vodu i ostavite da kuva bar pola sata na šporetu. Kuća će vam mirisati predivno.

Kupatilo

Kupatilo je najveća boljka kada je u pitanju čišćenje i održavanje prostorije mirisnom. Najbolji prirodni izbor u ovom slučaju je vezica svježe lavande ili mente. Samo je okačite na kukicu na vratima kupatila. Kada se osuši zamijenite je novom.