MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE – U svakom momentu spremni da zaštite građane u vanrednim situacijama

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 01. 03. 2017. - 12:31h

Civilna zaštita grada Trebinja spremna je da u svakom momentu adekvatno odgovori na sve zadatke koji se od nje očekuju, prvenstveno da zaštiti stanovništvo u vanrednim situacijama kao što su poplave, požari i snježne padavine.

dan civilne zastite (1)

Istaknuto je ovo nakon današnjeg prijema u Gradskoj upravi povodom 1. marta – Međunarodnog dana Civilne zaštite, te dodato da ova služba raspolaže sa osnovnom opremom za predviđene zadatke, ali da nabavka novih materijalnih sredstva nikada nije na pretek.

„Civilna zaštita zajedno sa ostalim naldežnim subjektima ima zadovoljavajuće ljudske i materijalne resurse. Sve eventulane nepogode spremno dočekujemo“, rekao je Miljan Tomašević, šef Odsjeka Civilne zaštite našeg grada.

U narednom periodu biće napravljen i plan vanrednih situacija u kome učestvuju sve značajne institucije kako lokalne, tako i republičke.

Civilna zaštita, napomenuo je Tomašević, u narednom periodu još aktivnije će nastaviti na promociji broja 121 na koji građani mogu da dobiju sve neophodne informacije iz ove oblasti, odnosno prijave određene probleme.

A da zadatak ovog odsjeka nije samo zaštita u vanrednim situacijama, pokazalo je i učešće pripadnika gradske Civilne zaštite u uređenju grada, koji su se odazvali na poziv nadležnog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, čestitajući Dan civilne zaštite, kazao je da je pod hitno neophodno da se izradi strategija koja će imati za cilj podizanje kvaliteta rada odsjeka Civilne zaštite.

dan civilne zastite (1)

On je istakao da se gradski odsjek kod svakog problema mora osloniti na Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ i vatrogasne jedinice sa područja grada, koje imaju neophodan stručni kadar i opremu.

„Okolina Trebinja je izgubila zelenilo. Potrebno je da se izrade i protivpožarni zaštitni pojasevi i putevi po Leotaru, Podgljivlju, Petrini, te postave cisterne sa vodom i pijeskom. Zato će nam biti potrebna nova oprema i ažurnost radnika“, rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima, gradska Civilna zaštita ubuduće će održavati alarmni sistem HET-a za uzbunjivanje, obavještavanje i javljanje, a biće izrađen i plan zaštite od požara i poplava.

TAGOVI:

Komentari

Prđele zrele padale zelene, ovo mi je prvo palo na pamet kada sam pokušao ovo pročitati.

Odgovori

Miljan Tomašević,nekad uposlenik Bobar banke zadužen za kredite a sada šef civilne zaštite! Bojim se da civilna zaštita ne prođe kao Bobar banka! Nije mi jasno klako ovakvi tipovi uvijek nađu dobro uhljebljenje a poštena čovjeka ne može zapasti ni mješalica!

Odgovori

Boze pomozi ko nas vodi.Lopovi i propalice.

Odgovori

Seljaci se okupili.Fali vam jedan .Vi da pomognete narodu?Ne možete vi ni sebi pomoć.Previse kradete.

Odgovori

Nije korektno o ovim ljudima sa dna sale davati pogrdne ocjene, oni isto misle kumovskom dublu petrović – ćurić kao i većina građana trebinja, pa i miljan je tu da zaradi platu i to sto je ranije radio u bobaru je vjerujem posao referenta a to je za platu koliko ti da gazda. Opsta situacija u gradu je jako losa, smisljaju se samo nacini da se novac gradjana trebinja prebaci u dzepove ove nenarodne vlasti, sutra ide referendum u bileci tako da se narod u hercegovini polako budi iz zimskog sna i trazi rjesenja da ovu bandu posalje u zaborav.

Odgovori

PETROVICU, ZASTO SI UKINUO VIDEO NADZOR U TREBINJU, I TO JE PRIPADALO CIVILNOJ ZASTITI

Odgovori

A kad ce biti zavrsena toliko najavljivana obilaznica? Drugi su odavno probili tunel kroz Mon Blan a mi nikako da zavrsimo jednu obilaznicu….da ne pominjem da im nikad nije palo na pamet da Gacko i Focu povezu tunelom.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja