Turistička organizacija grada Trebinja zabilježila je veoma uspješan nastup na 39. međunarodnom sajmu turizma, koji je od 23. do 26. februara održan u Beogradu, a koji je okupio više od 1.100 domaćih i inostranih izlagača iz 56 različitih zemalja svijeta.

Sam turizma beograd trebinje

Kompletna turistička ponuda Trebinja, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu, predstavljeni su na veoma zapažen i kvalitetan način u okviru promo štanda Turističke organizacije grada Trebinja od 24 m² izložbenog prostora, koji je bio smješten na vrlo pogodnoj, atraktivnoj i frekfentnoj lokaciji u hali broj 4 Beogradskog sajma.

Na promo štandu Turističke organizacije grada Trebinja mjesto su našli promotivni materijali (katalozi, mape, flajeri, brošure, razglednice..), ali i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću - hoteli, moteli, hosteli, restorani, vinarije, proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, smokava i proizvoda od smokava...

Takođe, posjetiocima štanda je bilo omogućeno da direktno na licu mjesta degustiraju autohtone proizvode našeg kraja čime su bili u prilici osjetiti “autentičan duh” koji krasi Trebinje i Hercegovinu.

Trebinje kao atraktivna i privlačna turistička destinacija je već prepoznatljiva turistima iz Srbije, i sve se bolje kotira na turističkim kartama regiona što je potvrdio značajan broj upita koji su čitav tok trajanja sajma dolazili od strane velikog broja posjetilaca, ali i turističkih subjekata, tur-operatera i turističkih agencija ne samo iz regiona, već i iz najudaljenijih zemalja svijeta kao što su Indija i Južna Afrika.

Promo štand Turističke organizacije grada Trebinja je bio veoma zanimljiv za brojne medijske kuće iz Srbije, TV i radio ekipe, novinare, putopisce, koji su kreirali promotivne priloge i svojoj publici predstavili Trebinje kao atraktivnu turističku destinaciju.

Nije tajna da Trebinje vole i o njemu uvijek sve najljepše misle i govore i brojne uvažene, poznate i priznate ličnosti iz javnog života Srbije, tako da ni ovaj put nisu izostale riječi hvale i oduševljenja pri posjeti promo štandu Turističke organizacije kako samom prezentacijom, tako i svim onim što Trebinje može da ponudi ljudima koji ga posjećuju.

Štand je posjetila i delegacija grada Trebinja koju su predvodili gradonačelnik Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić, kao i predstavnici Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu - Žarko J. Ratković, Rade Petrović, Mišo Rupić...

Sam turizma beograd trebinje

Tokom trajanja cjelokupne sajamske manifestacije upriličen je i organizovan bogat prateći stručni, kulturni i zabavni program, a zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Crna Gora.

Ovogodišnji sajam posjetilo je 74.762 ljudi čime je zabilježen novi rekord, a akreditovano je bilo oko 1.000 novinara.