Sve je više žalbi vozača na udarne rupe na saobraćajnicama širom Trebinja, a najviše oštećenja pojavilo se na najprometnijim gradskim ulicama, pa vozači voze lijevo-desno u pokušaju da ih izbjegnu.

udarne rupe na putevima trebinje

"Rupa je sve više, a sanacije ni na vidiku. Ima ulica gdje bez vožnje cik-cak vozilo ne može da prođe, jer su udubljenja velika", kaže naš sugrađanin Dušan R.

Da je sanacija udarnih rupa hitno potrebna slaže se i Gordana iz Polica, koja ističe da se takozvanom "željezničkom štrekom" od Gučine do Mokrih dolova više ne može proći.

Ništa bolja situacija nije ni u centru grada. Problem je, kažu vozači, i to što se rupe koje su sanirane brzo ulegnu, pa u slučaju vožnje bez dodatnog opreza, na automobilu nastanu oštećenja.

Osim udarnih rupa, na ispravnost vozila utiču i utonuli slivnici, neravnine i nabori.

udarne rupe na putevima trebinje

U gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da će sanacija udarnih rupa početi poslije procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača putem javnog tendera, koji još uvijek nije raspisan.

Za njihovu sanaciju budžetom grada za 2017. godinu planirano je 40.000 KM.

"Odjeljenje će na bazi kontinuiranog nadzora i praćenja stanja saobraćajnica, određivati prioritete, količinu i vrstu radova na gradskim ulicama, naročito u pogledu ostećenja u vidu udarnih rupa", navode u stambeno-komunalnom.

U trebinjskim auto-školama saznali smo da su udarne rupe problem u čitavom gradu - od Gorice, Polica i Rastoka do Hrupjela, Zasada i Bregova.

Iz tog razloga, kako bi ih izbjegli, budući vozači veoma često primorani su da drže upaljen lijevi žmigavac, pa su i oni saglasni da je sanacija više nego neophodna.

"Sa jedne strane vozači rizikuju da upadanjem u rupu oštete svoje vozilo ili da njenim izbjegavanjem naprave sudar sa automobilom koji dolazi iz suprotnog smjera, pa je dodatni oprez prijeko potreban", navode u jednoj od trebinjskih auto-škola.

udarne rupe na putevima trebinje

udarne rupe na putevima trebinje

udarne rupe na putevima trebinje

udarne rupe na putevima trebinje

udarne rupe na putevima trebinje