Objekat "dvije kule" u centru Trebinja, neposredno uz gradsku pijacu, uskoro će biti rekonstruisan i proširen i dobiće novu namjenu, potvrđeno je u Gradskoj upravi za TrebinjeLive.info.

dvije kule trebinje (1)

U prizemlju postojećeg objekta, gdje se sada nalaze poslovni prostori koji su u većinskom vlasništvu grada, biće smještena tržnica suhomesnatih i mliječnih proizvoda kao i riba, čime bi se zadovoljili neophodni sanitarni uslovi.

Iznad sadašnjih poslovnih prostora, između dvije kule, biće nadograđen sprat, u kome će se otvoriti gradska kafana - koja će biti urađena po svjetskim standardima, a da, pritom, zadovolji ukuse svih posjetilaca.

Posjetioci budućeg restorana, kako su zamislili u nadležnom Odjeljenju za prostorno uređenje, imaće direktan pogled na Trg slobode i zelenu pijacu, s obzirom na to da će umjesto klasičnih zidova i prozora, sve biti u staklu, što će posjetiocima omogućiti još bolji ugođaj.

S ovim će, navode nadležni, Trebinje dobiti još jedan reprezentativan objekat, čime će se, između ostalog, povećati i turistička ponuda najužeg jezgra grada.

Do kula, koje su u privatnom vlasništvu, neće se dirati, s obzirom na to da su one pod zaštitom države.

Izrada projekta za rekonstrukciju objekta "dvije kule" je toku, a početak radova očekuje se u 2018. godini, kada će biti obezbijeđena i finansijska konstrukcija u gradskom budžetu, s obzirom na to da će cjelokupnu rekonstrukciju i nadogradnju objekta finansirati grad Trebinje.

Ove godine, pored izrade glavnog projekta na osnovu koga će biti vidljiva i potrebna finansijska sredstva, biće izvršeno i spajanje postojećeg objekta na gradsku kanalizaciju.

Plan je da ovaj objekat bude na usluzi građanima i turistima do ljetne sezone 2018. godine

dvije kule trebinje (1)