Džudo klub „Leotar“ bio je domaćin 14. Kupa Trebinja i 7. Memorijala „Miloš Mrdić“, na kome su džudo vještine pokazali oko 500 takmičara iz pedesetak klubova iz BiH i okruženja.

Dzudo memorijal milos mrdic Nakon svečanog postrojavanja ekipa, kup je u ime pokrovitelja grada Trebinja otvorio predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, podsjetivši da džudo u Trebinju ima duboke korijene, te da je trebinjski Džudo klub „Leotar“ afirmisan kao odličan organizator takmičenja svih nivoa.

„Uvjeren sam da će i ova manifestacija proći na najbolji način – kao promocija viteštva, prijateljstva, zdravog načina života i svih ostalih pozitivnih obilježja koje sport sa sobom nosi“, rekao je Banjak.

On je dodao da je Kup Trebinja ujedno i dostojno podsjećanje na Miloša Mrdića, persektivnog džudistu i uzornog učenika trebinjske gimnazija, čija prerana i tragična smrt još uvijek stvara nevjericu kod svih koji su ga poznavali.

Banjku je uručena plaketa Džudo kluba „Leotar“ namijenjena gradu Trebinju – za pomoć u organizovanju kupa i razvoju džudoa.

Zbog loših vremenskih prilika, te državnih prvenstava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, dio klubova bio je prinuđen da otkaže učešće na ovogodišnjem Kupu Trebinja, kaže Miodrag Mrdić, potpredsjednik Džudo saveza BiH.

Dodaje da je, uprkos tome, broj od 500 učesnika iz blizu 50 klubova iz BiH i zemalja okruženja adekvatna potvrda koliko Trebinje i Džudo klub „Leotar“ znače za ovaj sport u regionu.

U konkurenciji poletaraca najviše uspjeha imali su poletarci "Hercegovca" iz Mostara, kod mlađih pionira sarajevska "Bosna" je bila najbolja, a kod starijih pionira "Berkovići".

U konkurenciji kadeta ekipa "Borsa" iz Mostara osvojila je prvo mjesto dok je kod juniora najbolja bila mostarska "Neretva".

Džudisti „Leotara“ osvojili su ukupno 26 medalja - pet zlatnih, sedam srebrnih i 14 bronzanih, a najuspješniji trebinjski takmičar bio je Blagota Mrdić koji je osovjio zlatne medalje u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Najsjanija odličja osvojili su još i Vidak Maljević mlađi pioniri, kadeti Igor Đurica i Božidar Vučurević.

Međunarodni džudo kup za mlađe uzrasne kategorije posvećen je mladom trebinjskom džudisti, kadetskom, juniorskom i seniorskom prvaku BiH Miliše Mrdiću, koji je tragično nastradao 2009. godine.