Radnici zaposleni u Mješovitom holdingu Elektroprivrede Republike Srpske /MH ERS/ više neće dobijati zimnicu i ogrijev, ali će doći do korekcije koeficijenata - zajednički je stav predstavnika sindikata i uprave ovog preduzeća, potvrđeno je za TrebinjeLive.info.

elektroprivreda rs

Potpisivanje novog kolektivnog ugovora očekuje se početkom marta, a, kako nam je potvrđeno, njime će biti ispoštovani zahtjevi Vlade Republike Srpske za provođenjem ušteda u energetskom sistemu RS.

"Kolektivni ugovor je okvir u koji treba da se uklope sva preduzeća iz sastava 'MH ERS' i sada slijedi posao da svako te okvire primjeni unutar svog zavisnog preduzeća", naveo je Željko Kovačević, v.d. direktora ERS-a.

Pregovorima sa upravom ERS-a zadovoljni su, bar tako tvrde njihovi sindikalni predstavnici, i radnici proizvodnih i distributivnih preduzeća.

Predsjednik sindikata radnika RiTE "Gacko" Željko Tepavčević, kaže da je osnovni cilj da se stvori sistem vrednovanja rada i da radnici koji su nosioci proizvodnje i održavanja budu adekvatno plaćeni za svoj rad.