Na području Trebinja i Berkovića tokom januara ove godine nije zabilježen nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira iako je to mjesec sa većim brojem praznika i slavlja po ugostiteljskim objektima, potvrdio je Srni Siniša Laketa, načelnik Sektora policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

policija

U istom mjesecu na području Gacka počinjen je najveći broj narušavanja javnog reda i mira i to osam, u Nevesinju sedam, i po jedno u Bileći i LJubinju, ali ukupan broj ovih prekršaja je za duplo manji u odnosu na januar prošle godine.

Smanjen je znatno i broj učesnika u naručavanju javnog reda i mira, s tim što nije zabilježen nijedan slučaj ovih prekršaja u kojima je učestvovalo pet i više lica.

Laketa kaže da među onima koji krše javni red i mir ima i žena, napominjući da ih je u prošlom mjesecu bilo tri od ukupno 14 učesnika, ali da je riječ o međususjedskim odnosima i netrpeljivosti.

"Januar je okarakterisao niz praznika, što je zahtijevalo i veći angažman policije ravnomjerno angažovanih na području cijelog Centra, a sve u cilju stvaranja očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti i lične i imovinske sigurnosti svih građana", kaže Laketa.

On napominje da su u januaru na području Centra prijavljena i dva slučaja nasilja u porodici, gdje je muž bio nasilnik.

Riječ je o muškarcima životne dobi oko 35 godina i što je zabrinjavajuće nisu povratnici.