Film Emira Kusturice "Na mliječnom putu" u proteklom periodu prikazan je na nekoliko značajnih svjetskih filmskih festivala, a otvoriće i beogradski FEST 24. februara.

na-mlijecnom-putu-1 Foto: fcs.rs

A poslije festivala, projekcije filma biće prikazane i u bioskopima širom regiona, najavljeno je danas na zvaničnoj fejsbuk stranici ovog filmskog ostvarenja.

Film je sniman i u Trebinju, kao i selima oko našeg grada, a kadrovi su napravljeni i u Višegradu, Hutovom blatu, Mokroj Gori...

Na mliječnom putu govori o ratnom proljeću, gdje svakog dana mljekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbjegavajući metke kako bi prenio svoj dragocjeni tovar vojnicima.

U toj misiji prati ga sreća, voli ga prelijepa seljanka, pred njim je mirna budućnost... i sve biva baš tako do dolaska misteriozne Italijanke koja će preokrenuti njegov život naglavačke.

Tu otpočinje priča o strastvenoj i zabranjenoj ljubavi koja će ih oboje ubaciti u niz fantastičnih i opasnih avantura. Pridružiće im se sudbina i čini se da niko i ništa neće moći da ih zaustavi...