U spomen-crkvi Svetog cara Lazara, u krugu nekadašnje kasarne u Trebinju, danas je služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu čime je obilježen Dan borca Republike Srpske.

dan borca trebinje (2)

Nakon parastosa, delegacije Boračke organizacije, grada Trebinja, Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" i Udruženja veterana Republike Srpske položile su cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja i u Spomen-sobi Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić rekao je da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su ugradili živote u Republiku Srpsku, te da je obaveza i dužnost svih da očuvamo Republiku Srpsku.

On je naveo da je i nakon više od dvije decenije od završetka rata najveći problem boračkih kategorija zapošljavanje.

Predsjednik Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" Saša Pešikan kaže da zahvaljujući borcima koji su živote položili na branik otadžbine slobodno živimo u Republici Srpskoj.

"Na pomenima svake godine treba da nas bude što više, jer je velika sramota da na obilježavanjima Dana Vojske Republike Srpske i Dana borca Republike Srpske ne bude više građana. Ne smijemo da zaboravimo naše heroje", istakao je Pešikan.

dan borca trebinje (2)