Košarkaši "Svislajon Leotara" pobijedili su večeras u Trebinju ekipu KK "Kakanj" iz istoimenog mjesta rezultatom 82:80, po četvrtinama 22:23, 24:19, 23:15, 13:23.

kk leotar zrinjski

Trebinjci su od sigurne pobjede napravili dramatičnu završnicu, u kojoj su na kraju mogli da ostanu i bez dva boda.

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena borba u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu, koje je iznosilo najviše četiri poena u korist domaćina, odnosno sedam u korist Kaknja.

Završnica prvog poluvremena pripala je ekipi Radoslava Ivankovića, a na odmor se otišlo sa rezultatom 46:42.

Drugo poluvrijeme počelo je agresivnijom igrom Leotara, što je rezultiralo najvećim vođstvom jedne ekipe na utakmici - 12 koševa u korist domaćina - 62:50, 69:57.

Sa tom razlikom ušlo se u posljednjih deset minuta utakmice.

Malo po malo topila se prednost domaćina, tako da je Leotar slobodnim bacanjem Aleksića došao do konačnih 82:80.

U posljednje dvije sekunde, gosti nisu uspjeli da šutiraju prema košu Leotara.

I u ekipi Kaknja su se složili da je pobjeda Leotara zaslužena, jer su pokazali više želje za pobjedom, a bolji su bili i u šutu za trojke - osam od deset, kao i u skoku.

U redovima domaćina pet igrača je imalo dvocifreni koš učinak - Stevanović 19, Aleksić, Lužaić i Ninković po 13, dok je Pelkić imao dabl-dabl učinak - 10 koševa i 12 skokova.

U redovima gostiju bolji od ostalih bio je Palavra sa 20 postignutih poena.

"Imali smo priliku da utakmicu mirno privedemo kraju, ali našim brzopletim dodavanjima i dekoncentracijom, jer je nekoliko igrača igralo preko 30 minuta, došlo je do prave košarkaške drame. Ali, mojim igračima ne mogu ništa da zamjerim jer su se trudili i zato zasluženo pobijedili", rekao je trener "Leotara" Radoslav Ivanković.

Ovo je sedma pobjeda trebinjskog premijerligaša tokom 15 kola, a u narednom kolu Leotar igra protiv Slobode u Tuzli.

KK "Svislajon Leotar": Kovačević, Stevanović 19, Aleksić 13, Pelkić 10, Mijović 7, Zelenović, Lužaić 13, Radmilović 4, Radović 3, Fekete, Ninković 13, Milanović. Trener: Radoslav Ivanković.

KK "Kakanj": Dedić 11, Vranješ 6, Tomić, Muflizović, Merdanović 6, Curevac 8, Dozić, Dželmo 4, Palavra 20, Svilar 16, Zimić 9, Smajlović. Trener: Josim Pandža.