Predsjednik kompanije "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković u aprilu ove godine otvoriće fabriku dječije hrane Juvitana u Trebinju, a realizaciju nekoliko važnih projekata najavio je i u drugim hercegovačkim opštinama.

svislajon trebinje

Drašković je izjavio Srni da će uskoro biti završena priprema pogona za dječiju hranu, te da bi do marta trebalo da budu završena i ispitivanja ovih proizvoda, koji su najvišeg nivoa zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.

On je najavio da planira i realizaciju novog projekta proizvodnje dječije kozmetike, konfekcije i higijenske zaštite.

Drašković ističe da će u ovoj godini investirati i u druge hercegovačke opštine, naglašavajući da je već angažovao stručne timove koji su zaduženi za idejne projekte.

"Postoje dvije oblasti kojima ću posvetiti pažnju, a to su razvoj industrije u Bileći i razvoj agro industrijskog kompleksa u Popovom i Dabarskom polju, gdje imam namjeru da izgradim agro industrijski kombinat koji će sa svojim finalnim proizvodima osvajati tržišta ne samo regije nego i cijelog svijeta", naveo je Drašković.

On kaže da će dinamika investicija zavisiti od privrednog, ali i političkog ambijenta u Hercegovini, naglašavajući da sve relevantne institucije i akteri moraju da pruže maksimum ekonomskom razvoju ove regije i shvatiti da iseljavanje više ne može biti tolerisano i opravdano.

Drašković navodi da u svom desetogodišnjem iskustvu na tržištu u Hercegovini nije imao problema sa kvalitetnom radnom snagom i da će takvu poruku poslati i na investicionoj konferenciji koja će prema najavama biti održati u Trebinju u aprilu mjesecu.

"Pozvaću sve poslovne partnere i ozbiljne ljude iz biznisa kako bi se upoznali sa ovim ambijentom i potencijalima. Poslovni i privredni ambijent u Trebinju i Hercegovini je vrlo povoljan jer je Hercegovina otvorena za investitore i nosi kako privredni tako i potencijal sa aspekta ljudskih resursa", kaže Drašković.

Što se tiče Srbije, Drašković navodi da u tu zemlju godišnje investira više od 10 miliona evra, a da je u ovoj godini planiran projekat revitalizacije srpskog tržišta i privredni rast od oko 20 odsto.