Bebi puder je proizvod koji smo sigurni da većina vas ima u svom kupatilu, pogotovo u domovima sa djecom. Osim svoje prvobitne namjene bebi puder može postati vaš svakodnevni saveznik u kući i to na različitim poljima.

bebi puder

Pogledajte kakve sve funkcije može obavljati i koje sve proizvode zamijeniti.

Kao kozmetički proizvod:

Makeup saveznik - isticanje trepavica - Prije nanošenja maskare, na trepavice nanesite tanak sloj bebi pudera. On će se zalijepiti na vlas i dati efekat sitnih vlakana koji se obično nalaze u maskarama za povećanje volumena.

Spriječava iritaciju kože - Većini nas, osim izuzetnih mršavica, poznata je iritantna pojava kada vam se ljeti trlja noga o nogu. Nanesite bebi puder na bedra i oslobodite se ove nelagodnosti.

Puder u kamenu - Ako ne želite da dajete bogatstvo za skupe pudere u kamenu, možete u ove svrhe iskoristiti i bebi puder. Širokom četkom ga u tankom sloju nanesite kao završni fiksator šminke i izgledaćete odlično.

Protiv iritacije kože nakon depiliranja/brijanja - Nakon depilacije ili brijanja tretiranu regiju obavezno pospite puderom. Smiriće iritaciju i umiriti kožu.

Dezodorans - Bebi puder lako može da zamijeni dezodorans. Nanesite ga na pazuh. Upiće znoj i dati vam svjež miris.

Proizvod za stilizovanje kose - Pomiješajte bebi puder i isto toliko praška za pecivo. Mješavinu koju ste napravili nanesite na kosu. Bićete iznenađeni efektom. Djeluje kao suvi šampon, a kosa će vam biti zahvalna i poslušna.

Kao proizvod za čišćenje:

Borac protiv masnih fleka - Sljedeći put kada uflekate majicu uljem, ne paničite. Istog momenta pospite fleku bebi puderom. On će upiti ulje i olakšati vam kasnije pranje i uklanjanje fleke.

Suvo pranje obuće - Nema boljeg proizvoda za uklanjanje neprijatnog mirisa obuće od bebi pudera. Uveče ga nanesite u unutrašnjost cipela/patika/čizama i ujutru ćete se iznenaditi efektom koji ste dobili. Vaša obuća će mirisati gotovo kao nova. Isto možete uraditi i ako želite ljeti da spriječite znojenje stopala u obući koju obuvate bez čarapa - na primjer baletanke.

Čišćenje kućnih ljubimaca - Ako imate psa, sigurno ste upoznati da se ovaj kućni ljubimac uglavnom baš i ne raduje kada ga strpate u kadu na kupanje. Bebi puder vas može riješiti ove stalne borbe. Iskoristite ga kao suvi šampon kojim ćete očistiti vašeg ljubimca. Utrljajte bebi puder u dlaku, pa ga iščešljajte.

Za održavanje domaćinstva:

Majstor u kući - ,,popravlja'' škripanje poda - Ukoliko imate parket koji škripi i ovaj problem možete riješiti bebi puderom. Pospite ga po podu, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama.

Osvježivač knjiga - Starim knjigama dajte novi izgled. Pospite ih bebi puderom - upiće vlagu, spriječiti stvaranje plijesni i eliminisati onaj neprijatni miris stare hartije.

Neprijatelj mrava u kuhinji - Česta pojava ljeti u kuhinji mnogih domaćica mogu biti mravi. Pospite bebi puder oko prozora i vrata i duž mjesta na kojima ste primjetili da se pojavljuju. Uskoro će ovi nezvani gosti napustiti vaš dom.

Mirisni osvježivač prostora - Dodajte bebi puderu nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, sipajte ga u činijice i rasporedite ih po stanu. Dobićete izuzetan, a povoljan osveživač prostora.

Rashlađivanje čaršafa - Sljedeći put, kada zbog ljetnjih temperatura ne budete mogli da spavate, sjetite se bebi pudera. Pospite ga po čaršafima. Puder će ih učiniti i mirišljavim, a u isto vrijeme će kupiti znoj sa vašeg tijela i noć vam učiniti prijatnijom.

Osvježivač ležaja vašeg kućnog ljubimca - Naprašite korpu ili krevetić ljubimca bebi puderom jer ćete ga tako osvježiti na najbrži mogući način.