Klupe i dječije igralište u gradskom parku ponovo su na meti vandala, a nadležni, kao što smo i navikli, i dalje ćute i ne smiju da izađu u javnost i već jednom odgovore na pitanje "ko godinama unazad uništava imovinu svih građana Trebinja?".

gradski park trebinje vandalizam (1)

Umjesto da gradski park već jednom dobije noćne čuvare, a policija počne da radi svoj posao i zaustavi divljaštvo, vandalizam i iživljavanje naših pojedinih sugrađana, ružne fotografije ponovo se šalju iz grada kulture i turizma. Ali to, po svoj prilici, ponovo nema nikakvog efekta.

Ključno pitanje je "zašto nadležni ćute?". Iako bi se iz gradskog budžeta trebalo ulagati u nove klupe na novim lokacijama i pravti nova dječija igrališta, godinama se mijenjaju polomljene klupe u parku i popravlja devastirano igralište, koje je direktna opasnost za sve mališane, ali i posjetioce parka.

Vandali, kako drugačije da ih nazovemo, ne zaustavljaju se samo na klupama i rekvizitima igrališta. Pa tako, često, od njihove ruke nastrada i javna rasvjeta, a nerijetko noćne sate iskoriste i da išaraju skulpturu Obeliska ili Spomenik borcima palim u borbi protiv fašizma.

djecije igraliste gradski park trebinje

Ponekad "fasuju" i bog ljubavi Plakir i postojeća fontana.

Da je svijest naših pojedinih sugrađana nedoljno razvijena, govore i fotografije koje smo objavili u okviru ovog teksta.

Ili je možda bolje da se zapitamo s kim to živimo u Trebinju?