HERCEG-NOVI - Fešta od mimoze, ribe i vina, najmasovnija manifestacija Praznika mimoze, danas je održana na hercegnovskoj rivijeri i, uprkos tmurnom vremenu, privukla oko 15.000 posjetilaca.

mimoza herceg novi 2017 (4)

"Fešta sve ove godine nijednom nije prekinuta, ni nevrijeme joj nije smetalo", kaže Mitar Krivokapić predsjednik mjesne zajednice Baošići gdje je održana centralna svetkovina.

Prema njegovim riječima, cilj je da turisti uz grančicu mimoze i posluženje ponesu lijepe utiske, ali i da se gradi turistički imidž ovog malog mjesta.

On je naveo da je oko sto mještana ovog, nekada ribarskog naselja, bilo uključeno u pripremu tradicionalne fešte, prenose elektronski mediji.

Da Baošići imaju veliki turistički potencijal svjedoči i prošla turistička sezona kada je u tom mjestu sa oko 1.350 stanovnika boravilo 15.000 turista koji su ostvarili 150.000 noćenja.

Uz konstataciju da im nedostaje veći hotel, Krivokapić kaže da u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom ima prostora za unapređenje turističke ponude.

Tokom ovog Praznika mimoze u gradu je više gostiju, ustvrdio je predsjednik hercegnovske SO Andrija Radman što je i cilj organizovanja te manifestacije koja se vratila svom izvornom konceptu pučke i zabavne svetkovine.

Sekretar Mjesne zajednice i član rukovodstva Udruženja žena Baošić Milica Ćetković istakla je da se pržena sardela sa Brača dijelila na 10 punktova, da su posjetioci mogli beplatno dobiti čašu vina "Plantaža" iz Podgorice i "nikšićkog piva".

mimoza herceg novi 2017 (4)

Goste su zabavljali klovnovi, klapa Stari kapetan, Duje i grupa Kastel nuovo.

Mnogi gosti su došli porodično iz gradova Crne Gore, iz BiH, Srbije, Rusije i Norveške.

U Baošiće su stigli i predstavnici Klubaca u Loznici koji sa prekidima na hercegnovsku rivijeru dolaze skoro 40 godina, i Guče. Oni su pobratimi mjesne sa mjesnom zajednicom Zelnika.

Fešti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora iz Podgorice, među njima predstavnici ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata, Palestinkse uprave, BiH i drugi.

Svečanosti u okviru 48. Praznika mimoze nastavljene su večeras u Institutu "Dr Simo Milošević", gdje je organizovan prvi maskenbal, na kome će specijalni gost biti hrvatska pjevačica Jelena Rozga.

mimoza herceg novi 2017 (5) mimoza herceg novi 2017 (5) mimoza herceg novi 2017 (5)