Olimpijski bazen "Banje" i kupalište u Bregovima već su godinama u više nego zapuštenom stanju, a pomoćni objekti su, maltene, devastirani, kaže Zoran Čučković, v.d. direktora Javne ustanove "Bazeni" Trebinje.

bazeni trebinje ruglo

Prema Čučkovićevim riječima, Olimpijski bazen "Banje" nalazi se u najtežoj situaciji od osnivanja 1974. godine, ističući da nekadašnje rukovodstvo Javne ustanove "Trebinjesport", koje je donedavno gazdovalo ovim objektima, nikada nije uvažilo dobronamjerne sugestije da je bazenima neophodna adaptacija.

Poseban problem je, kako navodi Čučković, nedostatak dokumentacije o prihodima koji su ostvareni na bazenu "Banje", kao i opšta netransparentnost rada u proteklom periodu.

"Samo su Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ u posljednjem četvorogodišnjem periodu svake godine doznačavale sredstva bazenima u visini od 181.000 KM, međutim ne postoji dokumentacija o korištenju tih sredstava, kao ni ostalih prihoda od naplate ulaznica i prihoda ugostiteljskih objekata", kaže Čučković.

bazeni trebinje1

Pomoćni objekti su posebna priča - kotlovnica nije u funkciji, a sanitarnim čvorovima i svlačionicama je neophodna hitna rekonstrukcija, tvrdi Čučković.

I tu nije kraj problemima novom rukovodstvu trebinjskih bazena. Džudo sala, koja se nalazi u neposrednoj blizini bazena "Banje", nelegalno je priključena na vodu i struju olimpijskog bazena, čime je nanijeta velika šteta.

"Uprava Džudo kluba 'Leotar' je već pozvana da što prije pokrene postupak za dobijanje sopstvenih legalnih priključaka", kaže Čučković, koji je pozvao sve nadležne organe da ispitaju zatečeno stanje, te utvrde zbog čega doznačena sredstva nisu ulagana u skladu sa njihovom namijenom.

Čučković je najavio da će rekonstrukcija postojećih objekata početi vrlo brzo, kao i da će poslije tih radova plivački objekti biti na uslugama građanima Trebinja na način kako kupači to i očekuju.

HET je nedavno raspisao javni poziv za raspodjelu 180.000 KM za održavanje objekata koji su u njihovom vlasništvu, među kojima su i gradski bazeni.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je početak izgradnje zatvorenog bazena do postojećih objekata olimpijskog bazena, čime će se plivački sportovi u našem gradu dići na još veći nivo, dok će građani imati priliku da usluge bazena koriste tokom cijele godine.

bazeni trebinje4

bazeni trebinje4

bazeni trebinje1