Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović predložio je da plate opštinskim funkcionerima budu smanjene za 10 odsto, a odborničke naknade za pet odsto, pa bi se na taj način na godišnjem nivou uštedjelo oko 40.000 KM.

nevesinje

Avdalović je Srni potvrdio da visina sredstava nije zanemarljiva i će o ovim prijedlozima sutra raspravljati odbornici lokalnog parlamenta, ističući da bi ušteđeni novac bio usmjeren za gradnju Centralnog spomen-obilježja koje će koštati oko 150.000 KM.

On očekuje da će odbornici jednoglasno sutra usvojiti odluku o izgradnji spomenika koji bi trebalo do kraja godine da bude izgrađen na Gradskom trgu.

Avdalović je rekao da su građani sa oduševljenjem primili vijest o skoroj gradnji spomenika, a boračka udruženja podržala su njegov prijedlog da se nalazi na Gradskom trgu.

On je podsjetio da se ideja o izgradnji Centralnog spomen-obilježja javila 2001. godine, kada je održana i javna rasprava, a godinu dana kasnije prihvaćeno idejno rješenje poznatog beogradskog vajara Miodraga Živkovića.

"Ukoliko odbornici prihvate ovu odluku, već bi u februaru potpisali ugovor sa Živkovićem, da bi do kraja godine uspjeli da završimo ovu veličanstvenu skulpturu koja će objediniti istoriju našeg naroda od slavne Nevesinjske puške do posljednjeg otadžbinskog rata", kaže Avdalović.