Svako ima različitu tjelesnu građu. Moramo prihvatiti ono što nam je majka priroda dala i prepoznati svoje najljepše strane, kao i nedostatke.

tjelesna gradja

Sve što je lijepo na nama treba da istaknemo i da se trudimo da poboljšamo uz pomoć pravilne ishrane i vježbi. S druge strane, sve ono što nije savršeno ne treba toliko da nas muči. Niko nije savršen i to je ono što nas zapravo i čini lijepim. Sve što nas nervira i što nam smeta možemo prikriti.

Da bismo istakli ono najljepše i sakrili ono što želimo neophodna nam je garderoba. Odnosno, neophodno je da prepoznamo svoju građu i obučemo se prema njoj.

Iako je teško napraviti precizne podjele, žensku građu možemo podijeliti na četiri osnovna tipa.

Bilo da ste mršavica ili punija dama, da imate duge noge, ili jake bokove, najbitnije od svega jeste da se osjećate dobro u svojoj koži!

Bilo da ste kruška, jabuka, atletska ili građa pješčani sat postoje komadi garderobe koji vam najbolje stoje i oni koje bi trebalo da izbjegavate.

Postoje komadi koji su poželjni i nepoželjni za visoke i niske dame, one punije i mršavije, kao i one sa manjim i većim grudima.

Tatjana je istražila ovu temu i u današnjem videu dijeli sa vama korisne savjete koji će vam pomoći da izgledate što bolje.