Mališani iz trebinjskih vrtića jutros su u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju priredili prigodan program u čast Svetog Save, koga danas proslavljamo.

priredba malisana u cast svetog save (1)

Svojim recitacijama današnji praznik mnogobrojnim vjernicima, koji su prethodno prisustvovali Svetoj liturgiji, uljepšali su mališani iz vrtića "Naša radost" i  "Sveta Evgenija carica Milica" i iz dječije igraonice "Ciciban".

Za prigodan program prvom prosvetitelju i athiepiskopu u čast, mališanima se zahvalio otac Mladen Žulović, starješina Sabornog hrama.

On je kazao da se Sveti Sava slavi kao osnivač srpske crkve, škole i bolnice, dok ga cijeli srpski rod slavi kao svog oca.

"Srećni smo i radosni što su djeca prisustvovala Svetoj liturgiji i što su ispunila naš sveti hram. Hvala im i na prigodnom programu, kojim su uljepšali proslavu velikog praznika", rekao je otac Žulović.

Dječici je otac Žulović uručio prigodne poklone.

priredba saborni hram trebinje sveti sava

Proslava Svetog Save kao školske slave, biće upriličena u Domu mladih u 11.30 sati, kada će biti prelomljen slavski kolač, kao i prigodnim kulturnim programom u 12.00 časova u izvođenju učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić".

priredba malisana u cast svetog save (1) priredba malisana u cast svetog save (1)