Preduzeće "Hidrolektrane na Trebišnjici" /HET/ uradiće u potpunosti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju vodovoda u opštini Ljubinje, rekao je Srni Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u.

ljubinje

Kada je riječ o infrastrukturi u opštini LJubinje prioritet je vodosnabdijevanje, tako da je izrada projekta prvi korak u rješavanju ovog višegodišnjeg problema sa kojima se susreću stanovnici ove nerazvijene hercegovačke opštine.

Tamindžija kaže da ovo produzeće ima svoj Projektni biro i kvalitetan kadar, te da bi projekat za vodovod trebalo da bude završen u naredna dva mjeseca, na zadovoljstvo i HET-a i opštine LJubinje.

"Na ovaj način želimo da učestvujemo u rješavanju jednog od gorućih problema Ljubinja i nastojaćemo da ovaj posao bude što prije završen kako bi opština mogla da počne realizaciju svojih planova", rekao je Tamindžija.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić Srni je potvrdio da je ovo problem koji je sadašnja vlast naslijedila i da nimalo nije lako u ljetnim mjesecima kada pola grada nema uredno vodosnabdijevanje, ističući da je nešto bolja situacija zimi jer je manja potrošnja.

On je naglasio da bi, rekonstrukcijom vodovoda, opština LJubinje zaboravila na restrikcije i da građani ne bi bili u strahu da li će i koliko dana biti bez vode.

"Da bismo bar malo doprinijeli urednijem vodosnabdijevanju, u prethodna tri mjeseca koliko smo na vlasti, promijenili smo ventile, plovke i druge osnovne stvari", kaže Krunić.

On je zahvalio HET-u na pomoći, napominjući da će opština, zahvaljujući ovom projektu, moći da aplicira za sredstva za rekonstrukciju vodovoda.

"Rekonstrukcija vodovoda koštala bi oko pet miliona KM koje ćemo obezbijeti djelimično od kreditnih sredstava, a tražićemo i pomoć od Vlade Republike Srpske, te ambasada", rekao je Krunić i dodao da opština sa malim budžetom ne može mnogo da ulaže u infrastrukturu.