Rukometaši "Leotara" počeli su sa pripremama za proljećni dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj se Trebinjci, nakon prvog dijela takmičenja, nalaze na prvom mjestu.

rk-leotar

U početku će to biti fizičke, kondicione pripreme, dok će kasnije na treninzima raditi sa loptom i nakon toga nslijede prijateljske utakmice.

Došlo je i do nekih izmjena u igračkom kadru. Svi igrači iz jesenjeg dijela prvenstva su ostali, a ekipi su se pridružili Jovo Budović, Vlado Draganić, Tripo Tabaković i Marko Ambulija

U Leotaru misle da su na pravom putu da ostvare cilj - budu prvaci Republike Srpske i na taj način se plasiraju u Premijer ligu BiH.

Prvi dio prvenstva "Leotar" je završio na prvom mjestu sa 19 osvojenih bodova i to sa bodom prednosti ispred RK "Slavija" i RK "Kozara MP".

"U nastavku prvenstva nas očekuje nešto teži raspored nego u prvom dijelu takmičenja, međutim, napravili smo dobru ekipu i mislim da će moj tim moći podjednako dobro igrati i u gostima i u našoj dvorani", kazao je trener "Leotara" Dragiša Koraćević.

Na svakoj poziciji "gaučosi" imaju po dva igrača, tako da će biti veći "roster" i da će igrači na svakoj utakmici moći da daju svoj maksimum.

Na prvom treningu bila su i nova imena u Leotaru.

pojacanja rk leotar

Jovo Budović došao je iz RK "Hercegovac" iz Nevesinja. Kaže da su prvi utisci odlični i da se vidi jedna zdrava konkurencija u ekipi.

"Idemo na prvo mjesto i nadam se da ćemo na kraju prvenstva to i da ostvarimo", rekao je Budović.

Ugovoreno je već nekoliko prijateljskih utakmica i to sa šampionom i vicešampionom Crne Gore - RK "Budvanska rivijera" i RK "Partizan" iz Tivta, RK "Zrinjski" iz Mostara, RK "Obilić" iz Beograda.

Drugi dio prvenstva počinje sredinom marta.