U četvrtak, 26. januara, u Domu mladih u Trebinju biće priređena tradicionalna Svetosavska akademija, na kojoj će biti uručene povelje našeg grada ratnom komandantu Hercegovačkog korpusa generalu Radovanu Grubaču i privredniku Dušanu Vasiljeviću.

grubac vasiljevic

Tokom akademije, svetosavsku besjedu će održati vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, a prisutne će pozdraviti i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

U bogatom kulturnom programu učestvovaće Hor "Tribunia" pod dirigentskom palicom Stojanke Gudelj, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda Ivana Žigon i Gojko Baletić, solista opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ljubodrag Begović, Sonja Kalajić, etno pojac Jovana Zukanović, Miloš Vašalić i Nikola Ristić, dok će im klavirska pratnja biti Božidar Bobo Vučur i Darko Armenski.

Nastupiće i učenici osnovnih škola "Sveti Vasilije Ostroški" i "Vuk Karadžić" i Srednje muzičke škole Trebinje.

Program počinje u 20.00 časova.

Na Savindan, 27. januara, u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg biće služena Sveta liturgija sa početkom u 9.00 sati, dok će u 11.30 u Domu mladih biti priređen program "Sveti Sava - školska slava", tokom koga će biti prerezan slavski kolač i priređen kulturno.umjetnički program u izvođenju učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić".