Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević samo što je u novembru prošle godine napustio tu funkciju, postao je savjetnik za bezbjednost Mladena Ivanića - člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske, a uskoro ga očekuje i imenovanje na ambasadorsko mjesto, saznaje TrebinjeLive.info iz više izvora.

slavko vucurevic ambasador

Vučurević, koji je po struci diplomirani pravnik, umjesto u Crnu Goru, u Podgoricu, gdje je prvobitno planirano, trebao bi da bude postavljen za ambasadora BiH u Republici Češkoj, pa će tako ulicu Maršala Tita u Sarajevu zamijeniti ugodnim Pragom.

Iako, bar se tako pokazalo u praksi, Vučurević ne zna engleski jezik, a o češkom i da ne govorimo, to neće biti razlog da pravničku karijeru zamijeni diplomatskom.

Bivši prvi čovjek Trebinja, koji je ostao upamćen po teškim riječima i uvredama prema novinarima, te po svađi sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i vladikom Grigorijem, uskoro bi trebao u Pragu da predstavlja BiH, ali i Republiku Srpsku.

O svemu će odlučiti Mladen Ivanić, odnosno predsjedništvo BiH kao kolektivno izvršno tijelo. A njegova odluka se očekuje veoma brzo.

Kako saznajemo, ništa protiv imenovanja nemaju ni Bakir Izetbegović i Dragan Čović, jer raniji prijedlog hrvatskog člana predsjedništva za novog ambasadora u Češkoj - Ivan Šušnjar još uvijek, a po svoj prilici i neće, dobiti potvrdu agremana, odnosno pristanak Praga da ga prihvati kao akreditovanog predstavnika BiH.

Inače, pored Vučurevića, u Ivanićevom kabinetu radi još šest savjetnika.