U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti hladno sa više sunčanih intervala tokom dana, uz jutarnju temperaturu vazduha od minus 14 do šest, a dnevnu od minus pet do tri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Zima

Ujutro će biti hladno uz umjeren do jak mraz i pretežno oblačno, na sjeveru i istoku sa čestom pojavom magle, a na jugu vedro.

Tokom dana doći će do postepenog razvedravanja u sve više predjela sa sunčanim periodima, a sunčano će biti u Hercegovni i na planinama.

U pojedinim predjelima na sjeveru i istoku i tokom dana ostaće oblačno, tmurno i vrlo hladno vrijeme.

U sunčanim periodima temperatura vazduha tokom dana preći će u plus.

Vjetar će biti vrlo slab istočni i sjeveroistočni.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo hladno i pretežno oblačno, ponegdje i maglovito i u tim predjelima je vrlo hladno. Na jugu je sunčano, a samo ponegdje na istoku i sjeveru ima sunčanih perioda, saopšteno je iz Federalnog hirometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bijeljina minus osam, Čemerno i Kalinovik minus šest, Mrakovica i Kneževo minus pet, Manjača i Sokolac minus četiri, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni i Čajniče minus tri, Šipovo, Novi Grad, Kotor Varoš, Krupa na Vrbasu, Han Pijesak, Istočno Sarajevo i Srebrenica minus dva, Doboj, Prijedor, Foča, Banjaluka, Srbac, Rudo i Zvornik minus jedan, Ribnik nula, Nevesinje i Višegrad jedan, Bileća šest i Trebinje 10 stepeni Celzijusovih.