U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je Centar za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/, u okviru prvog "Zimzograda", priredio 7. kolektivnu izložbu fotografija pod nazivom "Ljepote prirode".

izlozba tb

Izložbu čini 36 fotografija od 19 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore - i to brojnih prijatelja i ljubitelja prirode, naučnih radnika, biologa i ekologa sa kojima CORIE ima partnerske odnose.

Otvarajući izložbu, fotograf Jovan Vidaković je kazao da se fotografije mogu podijeliti u dvije cjeline i to na ornitološku sa fotografijama ptica i na floru i faunu BiH i zemalja regiona.

"Motivi na fotografijama su uglavnom planinski masivi, insekti i jezera. Ova izložba je dokaz da je naša zemlja lijepa i da gdje god uperite fotoaparat napravićete dobru fotografiju", naveo je Vidaković dodajući da je priroda vječita inspiracija za sve fotografe.

Kako je u toku zimski popis ptica, posjetioci su imali priliku da vide jedan dio tih kičmenjaka koji su prisutni na području Hercegovine i bliže okoline.

izlozba ljepote prirode

Prema riječima predsjednika CORIE Aleksandra Vukanovića, na izložbi su zastupljeni i radovi profesionalnih i amaterskih fotografa, što joj, zbog svoje raznovrsnosti, daje još veći značaj kod publike.

"Planirano je da izložba bude priređena na otvorenom, u okviru 'Zimzograda', ali je zbog vremenskih neprilika, a uz veliku ljubaznost osoblja Muzeja, postavljena u holu ove kulturne ustanove", kazao je Vukanović.

CORIE je organizacija udruženja građana i njeni članovi su učesnici mnogih naučnih skupova i ekspedicija koje se bave zaštitom i očuvanjem životne sredine, te ima razvijenu saradnju sa brojnim srodnim organizacijama iz regiona.

Izložba će biti otvorena u narednih 20 dana.

izlozba fotografija ljepote prirode trebinje (2)

izlozba fotografija ljepote prirode trebinje (2)