U Trebinju je osnovana nova regionalna politička partija - Snaga Hercegovine koja će voditi kontruktivnu politiku, predlagati i podržavati dobra rješenja na dobrobit stanovnika ove regije, rekao je danas Slobodan Šaraba, koordinator za formiranje stranke.

Snaga Hercegovine - nova politička partija

Šaraba je rekao novinarima da je ova politička partija, čiji su članovi uglavnom iz NDP-a, nastala kao "izraz revolta zbog veoma loše banjalučke politike prema Hercegovini", zbog odnosa centrale NDP-a prema Hercegovini i lokalnim odborima, te iz potrebe da se o perspektivama i ekonomskim interesima regije "razmišlja hercegovačkom, a ne banjalučkom glavom".

On kaže da će lokalni odbori Snage Hercegovine imati slobodu da sami procijene situaciju u svojoj sredini i odaberu pravac političkog djelovanja, ističući da ova stranka u Trebinju neće biti dio nijednog političkog bloka, ali da će biti otvorena za razgovore.

"Vodićemo konstruktivnu politiku, a to znači ukazivati na probleme i predlagati kvalitetna rješenja. Spremni smo da pohvalimo sve ono što je dobro, ali i da kritikujemo ono što smatramo da je loše", rekao je Šaraba.

On je istakao da su do sada formirana četiri lokalna inicijativna odbora - u Trebinju, Bileći, Nevesinju i LJubinju, te da narednih dana predstoje aktivnosti na organizovanju stranke u ostalim hercegovačkim opštinama.

Snaga Hercegovine ima i dva odbornička mandata - u Bileći i LJubinju.

Na konferenciji su se predstavili i predsjednici novooformiranih inicijativnih odbora, koji su istakli da će se zalagati za razvoj Hercegovine i stvaranje uslova za ostanak omladine na ovim prostorima.