Košarkaši "Svislajon Leotara" poraženi su sinoć na gostovanju u Mrkonjić Gradu od ekipe "Mladosti" rezultatom 75:70, u okviru 11. kola Lige 10.

leotar-sloboda

U prvoj četvrtini viđena je izjednačena igra oba tima, a rezultatski je pripala Trebinjcima - 16:17. Već u narednih deset minuta domaćini su preuzeli inicijativu, koja će im, kako će se ispostaviti na kraju meča, donijeti pobjedu i nova dva boda.

U odličnom izdanju na parketu, Mladost je ovu četvrtinu dobila sa 26:13. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 42:30.

Nastavka utakmice donio je bolju igru izabranika Radoslava Ivankovića, ali, nažalost, nedovoljno dobrU da se iz Mrkonjić Grada vrate sa pobjedom.

U trećoj četvrtini Trebinjci su pobijedili 19:22, dok su posljednjih deset minuta dobili sa 14:18. Konačan rezultat utakmice je bio 75:70.

Najefikasniji u redovima Leotara bio je Aleksić sa 19 postignutih poena, dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Patković i Sutulović sa po 13 koševa.

KK "Mladost": Aleksić, Sutulović, Ljuboja, Milošević, Kljajić, Ivetić, Jotić, Srdić, Nišanović, Stanojević, Patković i Marković.

KK "Svislajon Leotar": Kovačević, Stefanović, Aleksić, Pelkić, Mijović, Ignjatić, Lužaić, Radmilović, Radović, Fekete, Ninković, Milanović.