U Trebinju bi se u ovoj godini trebala formirati škola sporta za učenike od šest do devet godina, koja će djelovati u okviru Sportskog društva "Leotar", najavio je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, nakon sastanka sa direktorima osnovnih škola i nastavnicima fizičke kulture.

trebinje skola sporta

Petrović je istakao da bi se u okviru škole radilo sa učenicima na razvoju fizičkih i mentalnih sposobnosti, nakon čega bi nastavnici fizičke kulture đake upućivali u sportske klubove.

Jedan od razloga osnivanja ove škole, pojasnio je Petrović, i to što sve veći broj djece školskog uzrasta ima zdravstvene poremećanje, čiji je uzrok fizička neaktivnost.

U školi sporta biće angažovani nastavnici fizičkog vaspitanja koji nemaju punu normu časova ili se nalaze na Zavodu za zapošljavanje.

Na sastanku je podržana i inicijativa da se angažuje profesor fizičkog vaspitanja koji će voditi časove učenicima četvrtog i petog razreda osnovnih škola.

"Pored povećanja nivoa uključenosti djece u fizičke aktivnosti, potrebno je formirati i bazu podataka sa kartonom fizičkog razvoja učenika u saradnji sa Zavodom za medicinu rada i sporta Republike Srpske", naveo je Petrović.

Škola sporta će imati termine u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".