DODIK – Moguće istupanje Srpske iz sporazuma o formiranju vojske

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 10. 01. 2017. - 14:22h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je sa proslave Dana Republike u Brčkom da je Srpska za mir i da je spremna za saradnju sa drugima, ali da nema spremnosti na komprimise kojima se na bilo koji način umanjuje značaj Republike Srpske.

milorad dodik predsjednik republike srpske

On je odbacio aroganciju, silu i prisilu i nazvao smiješnim pozivanje međunarodnog faktora na pravnu državu u pogledu osporavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske, uz ocjenu da je to poziv da se poštuju izmišljene političke odluke skovane u Sarajevu.

Dodik je rekao da je o ovom pitanju bilo veoma iznenađujuće djelovanje komandanta NATO štaba u BiH i zaključio da je njime ukinuto ionako krhko i gotovo minimalno povjerenje u Srpskoj u tu organizaciju.

„Na ovaj način se ruše temelji Oružanih snaga BiH koje nisu oružane snage Bakira Izetbegovića, jer kada su stvarane rečeno je da će srpski sastav, pored uloge vojnih jedinica, imati i ulogu obilježavanja svih važnih datuma za Vojsku Republike Srpske i za Srpsku“, podsjetio je Dodik.

On je najavio da će Srpska sada razmišljati na koji način i uz koje procedure da prekine taj sporazum i da se vrati na prvobitni dejtonski dogovor koji podrazumijeva da Republika Srska ima svoju vojsku.

„Znam da postoji mnogo problema na tu temu i da to neće biti lako, ali moramo napraviti prvi korak i okupiću ovih dana političare u Srpskoj i predstavnike institucija da bi se dogovorili da li je sada politički korisno, potrebno i moguće da podnesemo zahtjev za prekidanje sporazuma o uspostavljanju vojske i da se Republika Srpska isključi iz tog sporazuma, što znači da nema ni Oružanih snaga BiH“, rekao je Dodik novinarima.

On je poručio da Srpskoj nisu potrebne ovakve Oružane snage koje su neprijateljske prema Republici Srpskpoj.

„Ovo je ideja, ali to ulazi u politički prostor“, zaključio je Dodik.

TAGOVI:

Komentari

Ti si glavni kreator zajedničke vojske i sada vidiš da si pojeo što se ne jede,ali nema nazad patrioto! S obzirom da nisi aktivno učestvovao u odbranbeno otadžbinskom ratu htio si svim silama ukinuti junačku VRS jer te je podsjećala na to kolika si kukavica! Sada se ponašaš kao uvrijeđena mlada,svak ti kriv,pričaš gluposti i huškaš narod,a da si jednu noć zanoćio na Treskavici ili Prenju pazio bi šta pričaš!

Odgovori

Dodik mlati kao i uvijek.

Odgovori

Hostapler.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja