Na stotine automobila i zastava Republike Srpske i Srbije, uz muziku i sirene, učestvovalo je danas u veličanstvenoj koloni vozila ulicama Trebinja povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

kolona automobila dan rs trebinje 2017

Okupljanje je počelo u bivšoj kasarni Vojvoda Luka Vukalović, odakle su se vozila uputila niz Trebinjsko polje, Mostaće, Hrupjela, Goricu, Police, Mokre Dolove, ispod Gučine, obilaznicom, preko mosta Braniocima Trebinja ponovo do kasarne.

I ovoga puta iskazana je jasna poruka da je Dan Republike Srpske nepromjenljiv i da će se u budućnosti slaviti u skladu sa odlukom naroda na referendumu.

"Ovo je veliki dan za sve borce i građane Republike Srpske. Moramo da vodimo računa o porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, preživjelim borcima", rekao je Pero Mišeljić, predsjednik Boračke organizacije Trebinje.

On je poručio da ako ne bude Republike Srpske da neće biti ni Srba na ovim prostorima, ističući da je najvažnija poruka mladim naraštajima i to kroz škole i fakultete koji će im prenositi istinu i ukazivati na istorijske činjenice proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017 kolona automobila dan rs trebinje 2017