U Banjaluci će sutra, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, biti održana parada pod nazivom "25 godina Republike Republike".

Dan republike srpske

Parada će biti održana na Trgu Republike Srpske i Trgu Krajine sa početkom u 13.00 časova, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Protokolom obilježavanja Dana Republike Srpske predviđeno je da svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske bude održan u 15.00 časova, a Svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik" sa početkom u 17.00 časova.

Prethodno će na Trgu Krajine u 9.30 časova biti održan obrazovno-zabavni program za djecu, u 11.00 časova predviđen je koncert dječijeg hora "Vrapčići", a u 14.30 časova kulturno-umjetnički program.

Koncert domaćih muzičara i pjevača iz Republike Srpske na Trgu Krajine predviđen je u 19.00 časova, a koncert grupe "Legende" u 22.00 časa.

Nikolić sutra na proslavi Dana Republike Srpske

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće sutra u Banjaluci obilježavanju Dana Republike Srpske, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Ovim je zvanično najavljeno prisustvo predsjednika Srbije proslavi Dana Republike Srpske.

Nakon što je predsjednik Srpske Milorad Dodik prilikom posjete Beogradu pozvao predsjednika Srbije da svojim prisustvom, kao najvažniji gost, uveliča proslavu Dana Republike, Nikoliću je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sugerisao da ne ide na ovu svečanost.

Nikolić je na to odgovorio da ne pristaje na ucjene Sarajeva i da će svakako ići u Banjaluku.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić neće sutra u Banjaluci prisustvovati proslavi Dana Republike Srpske zbog ranije najavljene posjete Indiji, ali je najavio da će u Banjaluku tim povodom doći veći broj ministara iz Vlade Srbije.