BEĆKOVIĆ – Srbi su slavili slavu i u ropstvu i u slobodi

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 08. 01. 2017. - 9:56h

Akademik Matija Bećković čestitao je Dan Republike Srpske i poručio da su Srbi slavili slavu i po tamnicama, i u logorima, i u ropstvu, i u slobodi.

matija beckovic

„Na taj dan srpski narod treba da kaže – slava Bogu na visini i na zemlji mir, a među ljudima dobra volja“, ističe Bećković, navodeći da se „ne zna da li je Sveti Stefan izabrao Republiku Srpsku ili je Republika Srpska izabrala Svetog Stefana“.

Bećković ističe za Srnu da svi znaju da je „krsna slava – slava nad slavama i da su sve slave dobile ime po toj slavi“.

„Svi imamo svoga sveca, zaštitnika, za koga verujemo da je naš zastupnik kod Boga“, navodi on.

Bećković podsjeća da je posljednjih 70 godina krsna slava bila proskribovana, pa su je neki slavili krijući ili su je slavili, a tvrdili da ne slave, ali slavu nisu zaboravljali.

„Ko je mogao verovati da će po propasti jednog bezbožnog režima neko u 21. veku nekome zabranjivati krsnu slavu i određivati šta će i kako će da slavi.A pogotovo zabranjivati Svetog Stefana, koji se u stvari proslavlja i na Božić, jer je to treći dan Božića, koji se slavi tri dana“, navodi Bećković.

„Prosto je čoveku stidno da govori da negde na svetu to može biti sporno, a pogotovo da zamisli da bi Srbi mogli nekome da određuju šta će da slavi, u šta da veruje i da mu određuju šta misli da bi trebalo da čini“, kaže akademik Bećković.

On dodaje da je zabrana slave „nešto nezamislivo i za najgora vremena i u prohujalim vekovima, a kamoli u naše vreme i u našem veku“.

TAGOVI:

Komentari

Srbi su slavili,ali crveni nisu,crveni su naše stare gonili iz crkve a sada od crvenih ne možemo prići crkvi! Ne zato što su se pokajali te postali vjernici,nego zato što gledaju kako će i tamo ućariti nešto za sebe! kuda ide ovaj svijet?

Odgovori

Aaaaaa zato je SDS zabranio odlazak u crkvu svojim članovima, sad je meni jasno Xum, nemojte ni dolaziti, gori ste od turaka.

Odgovori

Lijepo slovo po slovo pročitaj šta gore piše pa onda komentariši! Zatim se potrudi pa pročitaj nešto iz bliže istorije ovih krajeva pa ćeš vidjeti da su crveni uglavnom ostali crveni!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja