VLADIKA GRIGORIJE – Činimo dobro, da bi nam dobro zaista i bilo!

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 06. 01. 2017. - 17:26h

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije poručio je vjernicima da se za praznik rođenja Hristovog – Božić treba radovati, a dobrotom odagnati nedaće, muku i tugu, te pozvao svakog da za Božić učini bar jedno dobro djelo.

vladika grigorije

„Radujte se, draga braćo i sestre, bar na današnji dan, bez obzira koliko briga imali i kakav teret na svojim leđima nosili, radujte se! Jer se rodi Onaj koji će žrtvovati svoj život da bismo živjeli i koji će preuzeti naše grijehe da bi nama bilo oprošteno“, poručio je vladika Grigorije u izjavi za Srnu.

On kaže da se nedaćama treba suprotstavljati radošću, jer tada nečastivi tuguje.

„Nadiđimo nedaće, muku i tugu ne samo radošću nego i dobrotom, a veće dobrote nema od one Hristove. Zato se zagledajmo u lice Hristovo, u dobrotu Božijeg jaganjca, i učinimo bar jedno dobro djelo na ovaj najradosniji hrišćanski praznik i time se makar malo upodobimo i približimo neizrecivoj dobroti Bogočovjeka“, rekao je episkop Grigorije.

Vladika ističe da svaki čovjek može opstati jedino u zajednici sa Bogom i sa bližnjima.

„Ova dva antagonizma, individualizam i otuđenost, s jedne strane, i zajedništvo i ljubav, s druge, vode neprestanu bitku u nama. Što se više približavamo Bogu, približavamo se i jedni drugima, što se više udaljavamo od Boga, udaljavamo se i jedni od drugih“, naglasio je episkop zahumsko-hercegovački.

U svojoj božićnoj poruci vjernicima vladika kaže da „ne smijemo da se obeshrabrujemo i padamo u očajanje, jer očajanje ne dolazi od Boga nego od đavola“.

„Gospod nije očajavao ni u najtežim trenucima – kada je nevin stradao na Krstu. Stoga ni mi, ugledavši se na Gospoda, ne smijemo da očajavamo već da svoje misli i duh održavamo bodrim i napajamo ih radošću i dobrotom jer, kako reče jedan hrišćanski starac – kakve su nam misli, takav nam je život. Zato mislimo i činimo dobro da bi nam dobro zaista i bilo“, poručio je vladika Grigorije.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja