Jedan od najpoznatijih kragujevačkih bendova su "Osvajači" i njihov frontmen Zvonko Pantović Čipi, koji su u novogodišnjoj noći u Trebinju održali dvočasovni koncert ispod krošnji čuvenih platana i vratili brojne građane u vrijeme dobrih rok svirki u kojima nema pretvaranja.

osvajaci

Čipija i njegove kolege iz benda Baneta Jelića, gitaristu, Dejana Pejovića, Nebojšu Jakovljevića, klavijaturistu i Nenada Brankovića, bubnjara, trebinjski su platani, kako kažu, odavno osvojili. A za "Nezavisne" su podijelili svoje utiske i ljubav prema Trebinju.

"Nisam dugo bio u Trebinju i nažalost nikako da dođem na malo duži period, mada bi trebalo da ovde provedem neko vreme pa da dobijem inspiraciju, jer je ovo mesto koje inspiriše, naročito ovi prelepi platani, za koje nisam znao da mogu biti ovako lepi i zimi", rekao je Čipi.

Iako je njihov najnoviji album "Sad je na mene red" izašao prije više od godinu dana, "Osvajači" smatraju da ne treba žuriti sa novim i, s obzirom na to da se ponovo u modu vraćaju stari dobri singlovi, najvjerovatnije je da će uskoro početi raditi na tome, a inspiraciju traže na svim mjestima koja na njih ostave dobar utisak, poput prve ovogodišnje svirke na jugu Srpske.

"Zagrijala nas je atmosfera i mediteranski duh Trebinja, s obzirom na to da je Kragujevac sjevernije, ali se 'Osvajači' dobro osjećaju i u drugim krajevima Republike Srpske", podijelio je svoje utiske Čipi.

On je dodao da se isto ovako prijatno osjećao i u Banjaluci, na svirkama u Bijeljini, te da ga je publika u svakom gradu Republike Srpske sjajno dočekala.

"I večeras je svima nama bilo prelepo, ovo je jedan od najlepših dočeka Nove godine u poslednjih nekoliko godina za nas, a verujem da je takav osećaj imala i publika u ovom divnom ambijentu", nastavlja frontmen "Osvajača", koji su izvodili i stare i nove hitove.

Ono što je oduševilo naročito one sredovječne Trebinjce i Trebinjke bili su hitovi "Smaka", jer su uz svoje kragujevačke starije kolege "Osvajači" odrastali i često, kažu, izvode na svojim koncertima njihove pjesme.

"Trenutno još promovišemo album 'Sad je na mene red', pravimo još neke nove spotove i puno sviramo, jer već imamo zakazane mnoge svirke, tako da radimo dosta i, sudeći kako nam je krenula, ova godina biće dobra", rekao nam je Čipi.

Rokeri iz Kragujevca su u Trebinju gostovali nekoliko puta u posljednjih nekoliko godina i uvijek su, kako kažu, spremni da se odazovu pozivu kakav su imali od gradskih vlasti za novogodišnje slavlje.