Saradnja između predstavnika Gradske uprave i medija sa područja Trebinja je na najvišem nivou i tako će biti i u budućnosti, usaglašeno je nakon prijema predstavnika medija kod gradonačelnika Luke Petrovića.

mediji i gradonacelnik

Razgovor sa predstavnicima sedme sile, Petrović je iskoristio i da sumira rezultate u protekla dva mjeseca od kada je preuzeo vlast, naglašavajući da od svih svojih saradnika očekuje punu otvorenost prema novinarima i medijskim radnicima.

On je kazao da u 2017. godini sve zaposlene u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima očekuje mnogo rada, kako bi se od Trebinja napravilo bolje mjesto za život.

Prema njegovim riječima, u godini pred nama očekuje se početak radova na izgradnji zatvorenog bazena, intenziviranje radova na Gradu Sunca Rodoljuba Draškovića, priprema tehničke dokumentacije za izgradnju obilaznice od Aleksine Međe do Banjevaca, početak rada Fonda solidarnosti i Agrarnog fonda, završetak druge faze rekonstrukcije vodovodne mreže.

Posebna pažnja biće usmjerena i na turističke potencijale, a početkom juna trebao bi da počne sa radom akva park u Draženskoj gori, koji je, kako je kazao Petrović, djelo najznačajnijeg investitora u Trebinju - Rodoljuba Draškovića.

Ipak, najznačajniji događaj u 2017. godini biće investiciona konferencija krajem marta ili početkom aprila, gdje će svi zainteresovani moći da predlože svoje ideje i rješenja, koja će za cilj imati da doprinesu razvoju grada podno Leotara i boljoj budućnosti za sve njegove građane.

mediji i gradonacelnik

Realna radna mjesta su okosnica na čemu će se zasnivati ekonomski jače Trebinje i to na dvije industrijske zone - Volujac i Banjevci (seperacija).

"Svakom investitoru koji otvori dva radna mjesta, obezbijedićemo sve neophodne uslove u ovim zonama", kazao je Petrović, ističući da će se razvojem realne privrede omogućiti i da kroz nekoliko godina budžet grada dosegne i do 30 miliona KM, čime će se pokriti sve socijalne potrebe, ali i otvoriti put ka značajnim kapitalnim investicijama.

Petrović je rekao da je povodom početka Nove godine i Dana Republike upriličio prijeme za predstavnike bivših predsjednika opštine, načelnika i gradonačelnika, nevladin sektor, sportska društva, predstavnike javnih ustanova i preduzeća, nacionalne manjine...

mediji i gradonacelnik