Dopisnik beogradskih "Večernjih novosti" iz Trebinja i jedan od najuglednijih i najpoštovanijih novinara u Hercegovini i šire - Radivoje Gutić /56/, koji je poslije duge bolesti preminuo 2. januara, sahranjen je danas na novom gradskom groblju u Banjevcima u prisustvu članova porodice, prijatelja, kolega i komšija.

sahrana novinar radivoje gutic (2)

Opraštajući se od novinara Gutića, otac Aleksandar Ilić  je istakao da se Radivoje bavio jednim od najtežih zanimanja, u kojem, kako je ocijenio, koliko god se jedan novinar trudio da bude dobar i vrijedan, može da strada samo ako jednom nešto napiše što nekome ne odgovara.

"Istina je takva da ne može da se sakrije, a Radivoje je uvijek težio istini zbog čega je dosta puta i stradao. Ostavio je dobar trag, zdravo potomstvo i čestitu porodicu koju ne smijemo zaboraviti i na koju moramo obratiti pažnju kao što je i Radivoje obratio pažnju na mnoge kojima je pomoć bila potrebna. Ne smijemo zaboraviti njegova dobra djela, njegovo dobro činjenje i željenje, njegovo svjedočenje istine", poručio je Ilić.

Gutić je radio za "Večernje novosti" od 1981. godine. Najprije kao honorarni saradnik, a od 1988. kao stalni dopisnik iz Mostara.

"Guta je ostajao svoj. Hercegovac od riječi, koji je muku naroda i svoju muku znao da liječi dosetkama i smijehom od koga su 'pucali' i prozori u redakciji, prilikom njegovih rijetkih posjeta kompaniji 'Novosti'", navodi se u saopštenju uredništva "Večernjih novosti".

Poslije raspada SFRJ iz Mostara prelazi u Nevesinje, pa u Trebinje.

"Njegovo djelo i zasluge za slobodu njegove Hercegovine i Srpske znaće da cijene svi kojima pamćenje ne doseže stranicu štampe unazad", dodaje u ssaopštenju.

Iza sebe je ostavio suprugu Radu, kćerku Jovanu, sinove Srđana, Vladimira i Jovana.

sahrana novinar radivoje gutic (2)